Utforskaren i Windows uppdaterar inte filer – så åtgärdar du det –

Ett av problemen vi kan hitta med Windows Explorer är att det inte automatiskt uppdaterad … Detta är något som kan vara väldigt irriterande, speciellt om vi ständigt arbetar med filer, flyttar dem från en mapp till en annan eller tar bort de som inte fungerar, eftersom åtgärden inte kommer att återspeglas omedelbart. Det kan också göra att vi inte ser miniatyrer av bilder, PDF-filer eller andra filer eftersom de inte är uppdaterade. Men oroa dig inte, det här borde inte vara något större problem, det är ganska irriterande. Så idag kommer vi att se hur vi kan fixa det här problemet i Windows 10, antingen från Windows Registerredigerare eller genom att göra några ändringar i File Explorer.

Utforskaren i Windows uppdateras inte automatiskt

För att lösa det här problemet behöver du tillgång till Windows Registerredigerare. För att göra detta måste vi köra kortkommandot “Windows + r” och köra kommandot “Kör”. Här måste vi skriva “regedit” och klicka OK. Ett fönster med en öppen registerredigerare visas automatiskt.

Ejecutar regedit

Vidare, om vår dator har en version av Windows baserad på 64-bitars system, bör vi komma åt följande sökväg:

HKEY_CLASSES_ROOT / Wow6432Node / CLSID

Om vår dator kör 32-bitars Windows kommer vi åt följande sökväg.

HKEY_CLASSES_ROOT / CLSID

CLSID registreringsredigerare nuevo y clave

När vi har hittat sökvägen måste vi högerklicka på CLSID, välja “New” och sedan “Key”, som vi kommer att ge följande namn:

{BDEADE7F-C265-11D0-BCED-00A0C90AB50F}

Klicka senare på panelen med höger knapp, klicka på “Skapa”. Nu kommer vi att skapa en nyckel DWORD för 32-bitars system och en QWORD för 64-bitars system. När den har skapats kommer vi att namnge den “Uppdatera”

Sedan högerklickar vi på den och väljer Ändra. I nästa fönster måste vi se till att dess värde är 0 (noll) och vi accepterar det.

Redaktör för registro information de valor 0

Nu behöver vi bara stänga redigeraren och starta om datorn för att se till att ändringarna har tillämpats och att utforskaren uppdateras korrekt igen.

Webbläsaren uppdaterar inte miniatyrer av bilder och PDF-filer.

Ett annat problem med att uppdatera File Explorer har att göra med visningsproblem med miniatyrer av bilder, PDF-filer eller andra filer. För att åtgärda det här problemet kan vi följa ett eller flera av följande steg.

Återställ ikoncache

Låt oss försöka lösa problemet genom att återställa ikoncachen. För att göra detta måste vi öppna utforskaren, skriva dess namn i “Start”-menyn i sökmotorn och välja den.

Ejecutar Explorador de Archivos

Efter öppnandet bör vi se dolda filer. För att göra detta, gå till fliken “Visa” och markera kryssrutan “Dolda objekt”. Vi kan också aktivera den genom att klicka på fliken Alternativ till höger, klicka på fliken Visa och markera rutan bredvid Visa dolda filer, mappar och enheter.

Explorador de archivos mostrar elementos ocultos

Sedan måste vi navigera i webbläsaren längs följande väg:

C: / Användare / Användarnamn / AppData / Local

Väl här måste vi hitta och hitta filen “IconCache.db”, vilket vi måste likvidera … För att göra detta kan vi välja det och trycka på DELETE-tangenten på tangentbordet. Eller högerklicka för att öppna snabbmenyn och välj Ta bort. Efter det startar vi om för att se om problemet är löst.

Granska arkiv och ta bort IconCache

Rensa utforskarhistorik

Ett annat alternativ som kan hjälpa oss att lösa problemet är att radera din webbläsarhistorik. Och det faktum att Windows Explorer ansvarar för att uppdatera filer och mappar, vilket ibland kan leda till blockering av vissa kommandon.

Av denna anledning måste vi öppna Filutforskaren igen från Windows Start-meny, välj Vista-menyn, klicka på knappen Alternativ och sedan Ändra mapp och sökalternativ.

Explorador de Archivos alternativ

Därefter kommer ett nytt fönster upp där vi ser avsnittet Sekretess längst ner. Här hittar vi “Ta bort File Explorer History” och klickar på knappen “Delete”. Klicka slutligen på Verkställ och OK för att bekräfta dina ändringar. När detta är gjort kontrollerar vi om filerna och mapparna kan uppdateras.

Explorador de Archivos Borrar historisk

Inaktivera genvägsfunktionen

Snabbåtkomstfunktionen hjälper oss att hitta de filer och mappar som vi nyligen har tittat på. Men det kan också orsaka vissa problem som kan påverka förhandsgranskningen av miniatyrer av bilder, PDF-filer och andra filer.

Det är därför vi kommer att försöka inaktivera den här funktionen för att se om det löser problemet. För att göra detta, låt oss öppna File Explorer igen från Start-menyn. Klicka på fliken Visa, sedan på ikonen Alternativ och Ändra mapp och sökalternativ.

Explorador de Archivos alternativ

I nästa fönster går vi till avsnittet “Sekretess” och avmarkera rutan Visa nyligen använda filer i snabbåtkomst och Visa ofta använda mappar i snabbåtkomst. Klicka slutligen på “Apply” och “Acceptera” för att bekräfta ändringarna. Starta om datorn och kontrollera om ändringarna har önskad effekt.

Explorador de Archivos y Privacidad

Återställ sökparametrar

Ett annat mycket enkelt alternativ som vi kan prova är att återställa webbläsarens sökalternativ. För att göra detta öppnar vi Windows Explorer från sökfältet i Start-menyn. Klicka på fliken Visa, knappen Alternativ och Ändra mapp- och sökalternativ.

Explorador de Archivos alternativ

Sedan klickar vi på fliken Sök och vi markerar eller avmarkerar alla alternativ … Klicka slutligen på “Apply” och “OK” för att bekräfta ändringarna. När detta är gjort startar vi om datorn och fortsätter att kontrollera om webbläsaren uppdateras korrekt.

Explorador de archivos restablecer alternativ för busqueda

Relaterade artiklar

Back to top button