USB-alternativ visas när du ansluter din mobiltelefon till din dator. Vilket man ska välja –

Har du någonsin undrat vad alla dessa alternativ som visas på skärmen på din telefon betyder så fort du ansluter den till din dator? Vissa av dem är ganska tydliga, men andra går vilse i ett konglomerat av akronymer som vi kanske inte helt förstår.

Att ansluta en mobiltelefon till USB är en av de vanligaste och mest användbara funktionerna vi kan hitta. Anslutningen som föddes i och med dagens smartphones och öppnade upp en hel värld av möjligheter. Naturligtvis “inrymmer” han i sitt inre många alternativ som inte är så tydliga när de är uppkopplade.

Att få ordning på alla USB-anslutningsverktyg vad mobiltelefonen har att erbjuda har vi skapat denna korta guide. För att välja det ena eller det andra behöver du bara visa anslutningsmeddelandet som visas överst på din telefon och välja den som bäst passar dina behov.

USB-alternativ

USB-anslutningsmöjligheter från mobiltelefon till PC

När du har visat den här panelen kommer du, beroende på din mobiltelefons fabrikat och modell, att hitta några alternativ. Detta är vad de flesta tillverkare brukar erbjuda.

Ladda din mobil

Det finns ingen speciell förklaring. Om du aktiverar det här alternativet eller alternativet som heter “Överför inte data” kommer du att se till att din smartphone bara ansluter till datorn för att använda dess energi. Det är logiskt att detta inte är ett rekommenderat alternativ, eftersom spänningen på datorn, än mindre spänningen på den bärbara datorn, aldrig kommer att vara densamma som när telefonen ansluts direkt till elnätet.

Låt oss säga att du kan använda detta USB-anslutning om du inte har bråttom att ladda telefonens batteri och det som intresserar dig mest är att den inte stängs av.

Filöverföring (MTP)

Huvudalternativet med vilket vi alla ansluter vår mobil till datorn, eller den kör Windows eller MacOS. MTP står för Media Transfer Protocol, och du gissade rätt, när de väljer den här konfigurationen kommer teamet att anta att telefonen är en bärbar mediaspelare, vilket till viss del beror på att vi inte slutar använda den som en hård kör. där vi lagrar foton, musik, dokument och andra typer av filer.

mobil som unidad USB

Genom att välja det här alternativet kommer du att se hur mobiltelefonen identifieras bland Windows-alternativen som en extern enhet som du kan komma åt mapp för mapp för att se dess innehåll och enkelt överföra till din dator.

PTP

PTP står för Picture Transfer Protocol. I det här scenariot luras datorn att tro att telefonen är en digitalkamera. Faktum är att detta är ett mer begränsat alternativ än det tidigare, för istället för att arbeta med vilken typ av fil som helst, lämnar det oss bara med de bildformat som vi har lagrat i telefonens internminne.

Av denna anledning rekommenderar vi att du endast använder det här verktyget om MTP-alternativet inte lyckas upprätta en anslutning, eller om du använder ett bildredigering- och katalogiseringsprogram som gör det enkelt att importera filer på detta sätt.

Dela USB-anslutning

En av de mest användbara funktionerna, speciellt när vi har problem med att ansluta till Wi-Fi-nätverket i vårt hus eller vi inte har ett direkt nätverk för att ansluta till vår bärbara dator. Detta kommer att tillåta oss att dela dataanslutningen som vi har gjort på smartphonen med datorn, med den efterföljande konsumtionen av data, naturligtvis.

data för jämförelse huawei

Om vi ​​markerar det här alternativet kommer vi bara att förvandla vår smartphone till ett slags bärbart modem, istället för att dela den trådlösa anslutningen kommer vi att göra det via en USB-kabel och undvika komplexa konfigurationer.

MIDI

Detta är ett av lägena som bara är tillgängligt på vissa märken av mobila enheter och som du sällan kommer att använda.

Detta är en inbyggd funktion med Android Marshmallow som riktar in sig på ljudfiler. Musical Instrument Digital Interface är en standard som gör att instrument kan kopplas till en mobiltelefon, men det är faktiskt inget vi kommer att använda ofta när vi synkroniserar en telefon till en PC.

Varför kan jag inte hitta något av dessa alternativ?

Fred USB-anslutning är väldigt brett och varierar inte bara mellan märken, utan verktyg kan läggas till eller tas bort, även om det är en smartphone från samma företag, men med ett annat operativsystem. I allmänhet låter alla smartphones på marknaden dig överföra filer och ladda en mobiltelefon när den är ansluten till en dator, men beroende på tillverkaren kan andra parametrar skilja sig.

Puerto USB Typ C del Honor view30 Pro

Till exempel, i fallet med Google Pixels, när du ansluter din telefon till din dator via USB, kommer du att se ytterligare ett “Android Auto”-alternativ visas. Likaså på Xiaomi. På mobiltelefoner kanske du inte hittar MIDI-parametrar eller förvandlar din telefon till ett externt modem anslutet med kabel till din dator.

Hur som helst, det finns verktyg på Internet, som de vi kommer att se härnäst, som låter dig ansluta din telefon till din dator för att aktivera andra funktioner.

Vad mer kan du göra med din mobiltelefon genom att ansluta den till USB

Dessa alternativ kräver ytterligare programvara och kommer inte att visas direkt på telefonskärmen när vi ansluter dess USB-kabel till datorn, men är värda att prova för de verktyg de tillhandahåller användaren.

Titta på mobiltelefonskärmen på PC

En av de viktigaste användningsområdena för en USB-anslutning mellan en telefon och en PC är att se allt innehåll i vår smartphone som spelas upp på vår datorskärm. Således kan vi ta emot samtal, läsa aviseringar, kolla meddelanden och göra vad vi än skulle göra med vår mobiltelefon, men på den stora skärmen, utan att ständigt behöva komma åt den lilla displayen. Det finns märken som redan har verktygen för att göra detta, som Samsung,

  • Samsung Dex: Namnet “DeX” kommer från “Desktop Experience” som perfekt beskriver vad det gör. DeX förvandlar din Samsung-telefons gränssnitt till något mer som en PC och låter dig se dess innehåll på vilken enhet som helst. DeX krävde ursprungligen Samsungs proprietära docka och trådbundna anslutning för att fungera, men idag fungerar det trådlöst.
  • Din telefon är från Microsoft : Även om du först behövde en USB-kabel för att ansluta din telefon till din dator och se dess innehåll via Microsoft Your Phone-appen, behöver du nu bara ditt OneDrive-konto för att göra det. Allt du behöver är en smartphone med Android 7.0 eller högre och företagsuppgifter.

ditt telefonnummer

Använd mobilappar på din dator

Utan tvekan det mest intressanta med visa innehållet i din mobiltelefon på storskärmen möjligheten att använda Android-applikationer utan att lämna din dator. På så sätt kan vi använda tangentbordet och musen för att navigera i dem och göra det mycket lättare att skriva texter, utbyta meddelanden eller utbyta filer som vi har lagrat på en PC genom snabbmeddelandeapplikationer.

Det gäller givetvis spel. Nästan alla Android-spel idag är designade för att kunna spelas på pekskärmar, och av denna anledning är det inte optimalt att spela dem från en PC om du inte konfigurerar om kontrollerna för att använda ditt tangentbord och din mus. Då kan du spela titlar som Fortnite eller Call of Duty Mobility som aldrig förr.

Relaterade artiklar

Back to top button