USA vill skapa mikrovågsvapen för att förstöra drönare –

Faktum är att den amerikanska armén har förberett en budget på 18,73 miljoner dollar för 2022 för att genomföra utveckling, integration och testning ny teknik som leder till skapandet av ultrakraftfulla mikrovågsvapen som kommer att tjäna till att förstöra både individuella drönarhot och deras mångfald.

Vapen under utveckling

Schemalagt Enligt armédokument planerar företaget att gå igenom en utvecklingsfas för att skapa ett kraftfullt mikrovågsvapen från 2022 till andra kvartalet 2023. Olika prototyper är planerade att skapas före slutet av 2022, för att sedan testa systemet under första kvartalet 2023 och slutföra leveransen av en prototyp av det specificerade vapnet under tredje kvartalet 2023.

Arma mikroondor

Denna tjänst utvecklas av United States Air Force som ansvarar för Forskning och utveckling. För sin del bidrar armén med pengar till prototypframställning. Detta system vill implementeras som skydd mot indirekt eld och användas i stationära mål mot missiler, obemannade flygfarkoster, missiler, artilleri och granatkastare.

På Kirtland Air Force Base, New Mexico, ett vapen känt som THOR demonstrerades i februari i år. Från 2024 planerar armén att genomföra fältförsök.

Fler vapen under utveckling

Budgetdokument pratade också om ett annat vapen, en låg sidoeffekt interceptor, som armén har planerat att integrera och testa detta vapen under det fjärde kvartalet i år, vilket kommer att vara färdigt under tredje kvartalet 2022. Den slutliga integrationen kommer att slutföras under fjärde kvartalet i år. … under första kvartalet 2023, och produktionen kommer att påbörjas under andra kvartalet samma år.

Drönare

Vapnet testades i år i Arizona av tre leverantörer: Aurora Flight Sciences (ägs av Boeing), Elta North America och Xtend. Denna demonstration var den första i en serie evenemang som kommer att hållas två gånger om året, där eventuella problem kommer att testas för att lösa dem och därmed hämta dem optimal prestanda på slagfältet.

Pentagon vill också demonstrera potentialen hos vapen mot obemannade fordon, med start i september i år, med bärbara enheter som kommer att förstöra små drönare.

Relaterade artiklar

Back to top button