USA upprepar: ZTE är ett nationellt hot, men Huawei?

Det verkar inte finnas någon fred i Förenta staterna för de två kinesiska jättarna Huawei Och ZTE. Efter alla förändringar som skapats de senaste månaderna på grund av förbjuda infördes av regeringen USA, vars senaste rykten kommer från den tidigare VD för Google, får de två teknologimärkena ett nytt slag på amerikansk mark, den här gången på grund av FCC, noterar Federal Communications Commission, som angav båda företagen som “”, och berövade dem den statliga subventionen som var användbar för inköp av utrustning till deras nätverk.

: månader senare återvänder FCC för att stå emot ZTE. Vi pratar om det i slutet av artikeln.

Huawei och ZTE hotar nationell säkerhet för FCC, men det finns inga bevis för att göra det

huawei zte förbud från pentagon

Skadorna som FCC-domen kan orsaka är verkligen enorma för både Huawei och ZTE, som skulle se sig själva berövas den viktiga subventionen som regeringen utfärdar till företag som är verksamma inom telekommunikationssektorn för att köpa utrustning som är användbar för sin infrastruktur. Det som oroar sig för denna situation är total frånvaro av bevis beträffande det faktum att de två varumärkena utgör ett allvarligt hot mot USA, eftersom tanken att de kan tillhandahålla uppgifter om amerikaner till den kinesiska regeringen har nekats flera gånger.

Det är uppenbart att denna nya vetoepisod för kinesiska varumärken bara är en följd av den obevekliga centrala amerikanska regeringen, som redan förra året undertecknade en chef som identifierade de två företagen i kommersiell svartlista. Från de två jättarnas sida har inga repliker ännu kommit fram, men kritiken från Huawei och ZTE angående FCC: s tidigare beteenden är inte ny. Vi måste bara vänta på ytterligare konsekvenser under de kommande veckorna för att förstå om situationen kan låsa upp eller skapa ytterligare svårigheter.

FCC tar igen sida mot ZTE | Uppdatering 25/11

Efter det amerikanska förbudet, ZTE överklagade att uteslutas från den ökända enhetslistan. Det säger sig självt att FCC, ett organ som historiskt har placerats mot kinesiska företag, har avslog begäran av företaget. Anledningarna till denna motivation är desamma som tidigare, medan ZTE fortfarande betraktas som ett hot mot nationell skydd. Som ett resultat kan amerikanska telefonoperatörer, särskilt på landsbygden, inte få statlig ersättning (uppgående till 8,3 miljarder dollar) för att skaffa infrastruktur från de kränkande företagen.

Byte av Huawei- och ZTE-enheter som redan är i bruk på amerikansk mark kommer att medföra totalkostnader på 1,8 miljarder dollar. Amerikanska enheter har redan tilldelat 1 miljard för att kompensera för uppgraderingen av infrastrukturen, även om det diskuteras om att hitta nödvändiga medel för nödvändig täckning. Den 10 december kommer FCC att hålla ett möte under vilket regler för återbetalning och utbyte kommer att fastställas. Det bör noteras att hittills FCC har ännu inte uttalat sig om Huawei, vars begäran om granskning kommer fram den 11 december. Man skulle tro att valet av Joe Biden kan ha mildrat situationen något, men det är fortfarande tidigt att säga.

Follow️ Följ och stöd GizChina upp Google Nyheter: klicka på stjärnan för att lägga till oss till dina favoriter.

Relaterade artiklar

Back to top button