Upptäckte en bugg i webbläsaren Galaxy S III som orsakar överdriven dataförbrukning

Note: We hope you enjoy reading this article: Upptäckte en bugg i webbläsaren Galaxy S III som orsakar överdriven dataförbrukning

Det kan tyckas lite konstigt (och det är det delvis) att en bugg i en smartphone-webbläsare upptäcks mer än ett år efter lanseringen, men i det här fallet verkar rapporten tillförlitlig och väldokumenterad och vi har ingen anledning att lägga in den. tvivel.

Forskare vid University of Massachusetts har verkligen funnit att aktiewebbläsaren ombord på Galaxy S III ladda ner fler bilder än du behöver att rendera sidan och därmed också öka laddningstiderna, samt onödigt konsumera bandbredd, både i 3G än under Wi-Fi.

Orsaken till problemet är HTML srcset-attributet som ska tillåta mobila enheter att ladda ner en bild i rätt storlek för sin skärm; i fallet med Galaxy S III laddas istället alla bilder ner, med de konsekvenser som nämnts ovan. Summa summarum: Om du har märkt något konstigt i diagrammet för din S III dataanvändning, byt till Chrome, Firefox eller andra webbläsare från tredje part.

Fullständig rapport till källan.

Relaterade artiklar

Back to top button