Uppgradering till macOS Big Sur med begränsat utrymme: problem kan uppstå –

MacOS Big Sur har en hel del nya funktioner då det nådde macOS 11 mer än två decennier efter OS X. Det ska dock sägas att allt inte är perfekt då några viktiga problem har upptäckts som kan leda till dataförlust för vissa användare. som har lite utrymme på sina Mac-datorer innan de installerar den här versionen. Nedan kommer vi att berätta allt så att du inte har några problem när du uppgraderar till denna version, om du inte redan har gjort det.

Vad du behöver veta om du använder macOS Catalina eller tidigare

Om din Mac är kompatibel med nyare versioner av macOS 11 (vi är för närvarande på 11.2), kan du uppgradera oavsett om du använder Catalina, Mojave, High Sierra eller tidigare. Däremot bör du kontrollera hur mycket utrymme du har kvar på disk, vilket du kan kontrollera genom att gå till Apple-menyn i det övre fältet och klicka på Om den här Macen. Väl i det här avsnittet bör du gå till fliken Lagring för att se hur mycket utrymme du har kvar.

Och vad är anledningen till denna rekommendation? Nåväl, som upprepades av 9to5Mac, rapporterade vissa användare Dataförlust efter att ha uppgraderat från mjukvaruversion till Big Sur till denna. Till skillnad från andra versioner av operativsystemet kontrollerar detta inte automatiskt det lediga utrymmet på disken så att det finns tillräckligt med utrymme för installation, och datorn skriver över viss data om den inte har tillräckligt med utrymme för en uppdatering, vilket lämnar en del av detta data permanent. Denna version kräver minst 35,5 GB installationsutrymmet är problemfritt, men om du följer våra råd, lämna inte bara den mängden minne och försök att lämna ännu mer.

Spelar det någon roll om det är en MacBook, en iMac eller någon annan?

Ja, tyvärr finns denna bugg på alla typer av Mac-datorer och proceduren för att installera Big Sur-versioner kräver samma. Även om detta inte är ett problem för många användare, är sanningen att ägare av en 128 GB eller 256 GB MacBook kan stå inför en stor utmaning när det gäller att frigöra utrymme för Big Sur. I dessa fall rekommenderar vi att du försöker lagra dina data i molnet eller på en Mac-kompatibel extern lagringsenhet.

Förväntas Apple fixa detta?

Så snart dessa fall blir kända och med tanke på att det redan finns några användare som har rapporterat detta direkt till Apple, skulle man förvänta sig att företaget skulle ta itu med detta problem genom att tvinga sina nya programvaruversioner att inte “äta upp” utrymme. data, som de sparas på datorn. Det finns dock ingen officiell bekräftelse på att det här problemet kommer att lösas, och det finns ingen garanti för att detta kommer att hända, så vi råder dig att ta hänsyn till kommentarerna i föregående stycken och försöka skydda dina data så att de inte går förlorade efter uppdateringen.

Relaterade artiklar

Back to top button