Uppgång och fall för några av de mest kända spelen –

Videospel blir mer och mer populära, och utvecklare skapar fantastiska sådana år efter år. För miljontals människor runt om i världen är dessa små virtuella världar den främsta källan till nöje, och denna industris popularitet växer för varje dag. Men alla videospel lever inte för att se berömmelse, och vissa av dem kraschar direkt efter release, medan andra skapar avsnitt som så småningom faller bort från nåden. Läs den här artikeln för att lära dig om uppgången och fallet för några av de mest kända videospelen.

Vilka videospel har fallit i onåd?

Under åren, särskilt från mitten av 2000-talet och framåt, har superlyckade spel dykt upp i både singel- och flerspelarvärldar. Tyvärr har några av dem, oavsett om det är en serie eller bara ett spel som har varit populärt i många år, tappat kontakten med sina fans och är sedan länge bortglömda reliker från det förflutna. De ersätts av nyare, mer kreativa och överlag bättre videospel som överträffar dem på alla sätt. Här är några av dessa spel.

1. League of Legends

League of Legends (eller LoL) lanserades av Riot 2009 och blev en sensation och samlade nästan 130 miljoner spelare när den var som mest. Men med vissa utvecklarbrister och vissa spel som går utöver det, verkar LoL vara i en förlorande och växande cykel på över 20 miljoner spelare varje år. Men du måste ställa dig själv frågan League of Legends Die, och kolla in lite annan fakta om det. Medan antalet spelare har fluktuerat, tar utvecklarna fortfarande in några spelarvänliga uppdateringar och en ny ökning i popularitet kan inträffa.

2. Pro Evolution Soccer

PES var en gång känd som den bästa fotbollsspelserien. Ja, det fanns en tid då FIFA inte var det bästa alternativet för denna sportsimulator. Serien har dock haft sina upp- och nedgångar över tid, medan FIFA har förbättrat spelupplägget med varje årlig släpp, och lever PES i leran. I vissa utgåvor verkade spelmekaniken väldigt svag, många klubbar bar inte sina riktiga namn, och nu när FIFA även har rättigheterna till Champions League och Europa League är detta en bortglömd underhållning, den senaste upplagan kommer ut 2019 . och de är bara fokuserade på onlinespel.

3. Silent Hill

Det första spelet i serien släpptes under överlevnadsskräckboomen och tog snart över världen. Silent Hill var den perfekta blandningen av psykologisk rädsla med bra ljus- och ljudeffekter och en ännu bättre uppföljare som satte standarden för skräckspel. Tyvärr, med tiden, blev det tydligt att utvecklarna inte var tokiga i att förbättra spelmekaniken, och utgivningarna blev inkonsekventa, vilket fick många spelare och fans av serien att glömma denna en gång så stora franchise.

4. Sonic the hedgehog

Den långvariga serien, som till och med innehöll tecknade serier och filmer, brukade vara ett mycket beroendeframkallande 2D-spel som blev bättre för varje release. Men utvecklarnas försök att gå över till 3D misslyckades initialt totalt med Sonic Adventure. Även om hon gjorde comeback för ett par år sedan med några bättre släpp som Sonic Generations och Sonic the Hedgehog 4: Episod II, lämnade 3D-floppen dem långt bakom sin mycket starkare rival, Mario.

5. James Bond

Den största spionen i världen hade stora framgångar 1997 med GoldenEye 007, 14 år efter dess första release. Nintendo har gjort ett bra jobb med detta och har till stor del populariserat first person shooter-genren (FPS). Men även om filmerna har blivit bättre, särskilt de senaste åren, sticker GoldEye fortfarande ut som det bästa Bond-spelet någonsin, även remakes medan andra släpp har floppat. Den kanske största utmaningen har varit de ständiga utvecklarförändringarna då IOI interaktiv försöker starta om franchisen just nu.

6. Final fantasy

En gång ryggraden i rollspel, Final Fantasy-serien absolut inte vad det var innan. Serien, som går tillbaka till 1987, släppte sin pärla 1997 med Final Fantasy VII, som fortfarande anses vara en av de bästa konsol-RPG som någonsin gjorts. Det hade fantastiska skurkar och några väldigt sorgliga ögonblick som fick dig att gråta som inget annat videospel. Som sagt, den har anständiga utgåvor idag, men ingen av dem matchar vad den här serien tidigare representerade, vilket även utvecklarna av Square Enix medgav.

Som du kan se kan även den mest populära spelserien som någonsin skapats tappa sitt försprång någon gång och börja släppa otillfredsställande innehåll. Dessa franchises var en gång de mest älskade i spelvärlden, och några av dem hatas till och med av fansen idag på grund av vad som hände med dem. Vissa, som LoL, har dock gett upp och det är värt mödan att utforska det vidare. Vem vet, kanske en dag kommer några av dem att klara sig igen.

Relaterade artiklar

Back to top button