Undvik att oavsiktligt trycka på mobiltelefonens skärm i dessa lägen –

Skärmen på våra mobiltelefoner är dess nervcentrum och som sådan det huvudsakliga sättet att styra terminalen. Vara pekskärm, Det kan alltid hända att vi gör misstaget att utlösa en åtgärd när vi av misstag trycker på skärmen. För att undvika detta har tillverkarna olika skärmlås och förhindrande lägen. slumpmässiga tangenttryckningar

Om vi ​​vill förhindra oavsiktlig aktivering av en funktion när vi trycker på skärmen kan vi välja att aktivera de inställningar som tagits fram av varje tillverkare för att undvika detta. De är inte alltid lika eller presterar på samma sätt, men de är tillräckliga för att undvika dessa problem.

Vissa tangenttryckningar är alltid olämpliga

Oavsett om du spelar spel, tittar på videoinnehåll, lyssnar på musik eller bara har telefonen i fickan, finns det olika situationer där de lurar oss. Tillverkning spöksamtal, ficklampa, foto, video När du av misstag trycker på telefonskärmen kan många saker hända.

Tillverkarens anpassningsskikt lägger vanligtvis till funktioner för att undvika detta. Vissa av dem är mer effektiva än andra, men vi kommer att titta på några av lösningarna de erbjuder oss för att undvika att oavsiktligt trycka på skärmen och därmed orsaka oväntade och ibland obehagliga situationer. Vi skulle kunna ge dig många råd om hur du undviker oavsiktliga knapptryckningar, men detta är faktiskt sunt förnuft och dessa skärmlägen från olika tillverkare, som vi nu kommer att överväga i detalj, för att inte vara rädda för oavsiktliga tangenttryckningar på panelen.

För att undvika det på Samsung mobil

Det koreanska märkets mobiltelefoner har funktionen ” Blockera oavsiktliga beröringar ”Som, som namnet antyder, gör något som liknar vad ficklägen erbjuder oss. I det här fallet antas det att när skärmen förblir på i en mörk miljö, såsom en ficka, kan oavsiktlig beröring av skärmen utföras. För att aktivera det måste du gå in i inställningarna, klicka på skärmen och aktivera alternativet “Blockera oavsiktliga beröringar”.

Med Xiaomi mobiltelefon

Det kinesiska företagets telefoner har ett fickläge som enkelt kan aktiveras inuti. MIUI … Detta är kanske ett av de mest effektiva sätten att blockera oavsiktliga beröringar. Eftersom den använder en närhetssensor för att ta reda på vad telefonen kan ha i fickan. Du kan aktivera den genom att ange din låsskärm och lösenord, ange ytterligare inställningar och aktivera ” fickläge “.

Undvik det på Huawei

Kinesiska mobiltelefoner har också ett speciellt läge för att förhindra denna fantomrippel. Det enda vi behöver göra för att den här funktionen ska vara aktiv och inte orsaka en rippel är att gå in i inställningarna. Välj intellektuell hjälp i dem och aktivera ” Förebyggande av ofrivilliga handlingar “Fungera. Detta fungerar också på ett liknande sätt som Pocket Mode, och undviker rippel i dessa fall.

På Realme

Det kinesiska företagets telefoner har ett speciellt läge som förhindrar oavsiktliga knapptryckningar. I det här fallet är det ett läge designat för de ögonblick då vi använder applikationen i helskärmsläge och horisontellt. Det mest normala är att vi är fördjupade i något slags spel. bra och Realme “Förhindra oavsiktlig beröring ”Funktionen är perfekt för detta. Den kan aktiveras i telefoninställningarna. Gå in i avsnittet “Praktiska verktyg” och “navigeringsnycklar”.

För OPPO mobiltelefon

Detta är praktiskt taget detsamma som i fallet med Realme, i själva verket är ColorOS det lager som Realme-användargränssnittet skapades från.

För att komma åt måste du ange “Bekvämlighetsverktyg”, sedan navigeringsknapparna och slutligen aktivera ” Förhindrar oavsiktliga knapptryckningar “.

Relaterade artiklar

Back to top button