Undvik att göra misstag när du skickar filer över Internet –

Oförmåga att dela filer online

Tänk på det i de flesta fall säkerhets- och integritetsproblem kommer efter misstag som användarna själva gjort. Hackare behöver vanligtvis interagera med offret. De kommer att kräva att vi klickar på en länk, laddar ner ett skadligt dokument eller skickar något över Internet utan att vidta några försiktighetsåtgärder.

Det är därför det är bekvämt att veta vad som är de vanligaste felen när du skickar filer över nätverket. Det är viktigt att veta hur detta kan påverka oss och därmed vara säkert. Vi måste alltid lagra vår data.

Ta inte bort metadata

Metadata detta är information som läggs till filer. Åtminstone i många dokument och filer har det lagts till uppgifter som ger information om vissa aspekter. En bild kan till exempel innehålla information om var den togs, på vilken enhet etc. Samma sak kan hända med Word-dokument eller videor.

Denna information kan vara användbar när som helst, men den kan också äventyra vår integritet. Om vi ​​vill skicka filer över nätverket utan att kompromissa med våra personuppgifter, rekommenderas det att vi tar bort denna metadata först. För detta finns det olika verktyg som hjälper oss med detta.

Använd informella program

Naturligtvis är det ett väldigt vanligt misstag att använda ansökningar som inte är officiella … Vi pratar om tredjepartstjänster som kan tillåta oss att skicka och ta emot filer, men i själva verket kan detta äventyra vår integritet.

Vi råder dig att alltid använda officiell, legitim programvara med fulla garantier. Det är sant att vi ibland kan använda andra program med ytterligare funktioner, men detta kan också utgöra ett allvarligt integritets- och säkerhetsproblem. Vi kan använda en mängd olika tjänster för att lagra filer i molnet.

Lämna utrustningen oskyddad

Vi måste alltid ha säkerhetsprogram för att vår utrustning i gott skick. Om vi ​​ska utbyta filer över Internet får vi inte missa möjligheten att helt skydda vårt system. Lyckligtvis kan vi lita på en mängd olika antivirus, brandväggar och andra verktyg. Det finns både gratis och betalda och för alla typer av utrustning.

Lämna filer online på obestämd tid

Detta är ett misstag som många användare gör. Ibland delar vi en mapp med vissa filer över plattformen och lämnar den där, oändligt … Vi glömmer, och detta kan utsätta oss för risker i framtiden.

Vi vet inte om denna sida, som vi använder, kan ha en sårbarhet vid någon given tidpunkt. Det kan till och med hjälpa hackare att stjäla information. Så det idealiska vore att dela filerna och sedan ta bort dem. Vi bör aldrig lämna dem på obestämd tid.

Kort sagt, dessa är några vanliga misstag när du skickar filer över Internet. Vi måste undvika misstag som kan påverka vår säkerhet och integritet. Det är mycket viktiga faktorer som vi måste ta hand om.

Relaterade artiklar

Back to top button