UMIDIGI A3 recension: en billig gaffeltruck, men vilka fel!

Efter att ha undersökt mellanklassen för det kinesiska varumärket – analysera UMIDIGI Z2 Pro Och Ett proffs – det är dags att ta en titt på förslagen på nybörjarnivå. UMIDIGI A3 den säljs till ett överkomligt pris, men specifikationerna är verkligen inte spännande. Hur kommer den lilla enheten att fungera i vardagen? Ta reda på det i vår fullständiga recension!

UMIDIGI A3 recension

Unboxing

Försäljningspaketet av UMIDIGI A3 det är det vanliga som företaget har vant oss vid. Det är en svart låda med en struktur som liknar ytan på en vinylskiva. Varumärkeslogotypen är placerad i mitten medan vi finns i lådan:

UMIDIGI A3; USB / microUSB-kabel; 5V 1A väggströmförsörjning; bruksanvisning; stift för SIM-kortplatsen; mjukt plastskydd, med läderimitation.

Design och byggkvalitet

Ingångsnivån mäter 147,2 x 70,2 x 8,5 mm för en vikt av 186 gram. Det här sista elementet är kanske det som kolliderar mest; totalt sett håller vi en liten och kompakt enhet (lite för tjock) men lite tung för sin storlek! Å andra sidan är byggkvaliteten inte dålig: smarttelefonen är väl monterad, det finns inga knep och det verkar inte ha en super billig modell i dina händer.

umidigi a3 recension

Bland bristerna är det värt att notera den låga olephobiciteten hos både bakpanelen i “glas” och skärmen. Detta inramas av ett inte särskilt uttalat steg och en liten 2,5D-krökning. Inget snyggt, men det ser verkligen bra ut. Omkretsramen är gjord av metall, avbruten av tunna plastband för att underlätta mottagningen.

Designen på baksidan är tråkig – en detalj som inte har något att göra med byggkvaliteten – och nu smakar det som “redan sett”. Vi har en dubbel vertikal kamera längst upp till vänster, LED-blixt, logotypen för FUKTIG nedan och a läsare biometrisk i mitten.

På tal om fingeravtrycksläsaren står vi inför en riktigt lösning för mycket billig och ineffektiv. 99% av tiden föredrar du att använda Face Unlock eller fortsätt med upplåsning via PIN / mönster.

umidigi a3 recension

När det gäller fronten har vi två tjocka ramar och den övre rymmer selfie-kameran, öronkapseln, sensorerna och LED från underrättelse. Längs enhetens omkrets hittar vi volymvippan och strömbrytaren (höger), Dual SIM / microSD-kortplats (vänster), 3,5 mm minijack, huvudmikrofon, mikro-USB och högtalare (nedan).

Visa

Visningen av FUKTIG A3 är en panel (5-touch touch) Incell da 5,5 tum diagonal med upplösning HD + (1440 x 720 pixlar), förhållande i 18: 9 och 295 PPI. I grund och botten är det en anständig lösning för det pris som enheten säljs till. färgerna är något för mättade och de svarta har praktiskt taget olika gråtoner (en defekt – mer eller mindre accentuerad enligt modellen – typiskt för LCD-skärmar).

umidigi a3 recension

Eftersom det är en ekonomisk lösning är det mer än bra för sitt ändamål, även om vi skulle ha föredragit närvaron av någon form av anpassning (som valet av färgtoner).

Prestanda

Smarttelefonens prestanda är en öm punkt för den lilla ingångsnivån. Låt oss vara tydliga, vi pratar inte om en riktig tragedi, men det beror på mentaliteten som du köper den här smarttelefonen med. Om du siktar på en gaffeltruck eller en modell för någon som inte har några anspråk, är du på rätt väg.

Under kroppen av UMIDIGI A3 vi har en fyrkärnig SoC MediaTek MT6739, en 28 nm-lösning med en maximal frekvens på 1,5 GHz och med ARM Cortex-A53-arkitektur. För att följa med vår processor har vi 2 GB av LPDDR3 RAM e 16 GB eMMC 5.1-lagring.

Den här konfigurationen kan bara få de mest krävande att dra upp näsan: det är en anakronistisk hårdvarusektor och minnen kan bara få ett leende att fly. Detta resulterar i ett system liten utför, med vissa eftersläpning utspridda och olika avmattningar. Upplevelsen kommer att vara frustrerande men aktivera utvecklaralternativ och ställa in fönstrets animeringsskala, övergångsanimationsskala och animationsvarighet till 0,5x (eller ännu bättre, stänga av dem!) tjänar några poäng.

GPU: n IMG PowerVR GE8100 vid 570 MHz rekommenderas inte för spel. De avslappnade spelen körs utan större problem även om det under de mest aggressiva sessionerna (kanske med onlinespel som t.ex. Bråk Stjärnor) det kommer att bli dödlig avmattning. Kort sagt, satsa på offline- eller enspelarspel! Med Asfalt 8 – värdig representant för de tyngre titlarna – det är möjligt att spela i medium kvalitet och med en anständig bildhastighet; förväntar dig naturligtvis inte mirakel! Glasyren på kakan när processorn är under stress tenderar att värmas upp något, ett element som säkert får dig att avstå från långa spelsessioner.

Riktmärke

Fotografisk kvalitet

På enhetens baksida hittar vi en dubbel kamera bestående av en Sony huvudsensor från 12 megapixlar med 2,0 bländare och 1,25 μm pixlar, åtföljd av en sekundär modul av 5 megapixlar och en dubbel LED-blixt.

umidigi a3 recension

Bilderna som erbjuds inom denna sektor är i linje med det prisklass som smarttelefonen är avsedd för; vi har diskreta bilder, med en acceptabel detaljnivå och inte dåliga färger, uppenbarligen med en “perfekt” omgivande belysning (dock finns det ingen brist på överexponeringsfel). Observera att det är fel på bokeh, som nästan helt förlitar sig på den specifika programvarufunktionen som finns i appen. Inget mer än en ram som suddar kanterna (dåligt), vilket ofta ger dina motiv en “drömmande” luft.

På kvällen blir det värre, med dåliga bilder och fokuseringsproblem. Nattbilder blir mjuka och absolut inte en lösning som kan användas för denna typ av foto.

När det gäller selfie-kameran har vi en sensor OV8856 från 8 megapixlar med bländare 2.0. I det här fallet har vi självporträtt utan infamy och utan beröm, bara tillräckligt för en extremt intetsägande social användning. Det är verkligen inte en kameratelefon eller ett mellanklass; inför en bedömning är det värt att komma ihåg att detta är en nybörjarenhet och att fotopaketet representerar mer av en (obligatorisk telefon 2018) än en modul att faktiskt satsa på.

Anslutning och ljudkvalitet

Ombord på enheten hittar vi en modul Dual sim Dubbel VoLTE, med en extra kortplats för microSD (upp till 256 GB). Förvänta dig inte mirakel ur denna synvinkel: vi har att göra med ett Cat.4 DL / Cat.5 UL-modem som låter dig navigera anständigt även om hastigheten absolut inte är dess starka punkt. När det gäller mottagningen är det verkligen en inte alltför bra lösning (med tillräckligt med mottagning i situationer där olika rivaler har presterat mycket bättre), men återigen i linje med en blid upplevelse och mycket grundläggande behov. Du ringer (ljudet i samtal är bra), du får, du surfar på internet: sluta. Inget mer och inget mindre.

Resten av anslutningssektorn erbjuder WI-FI 802.11 a / b / g / n Dubbel Band, Bluetooth 4.0, GPS / GLONASS (inga uppenbara problem under deras användning). Frånvarande NFC, en förlåtlig brist.

Ljudet som erbjuds av högtalaren är genomsnittligt för denna prisklass: inget slående även om det har en tillfredsställande volym.

programvara

Enhetens programvara är Android 8.1 Oreo nästan fullständigt lager med säkerhetsuppdateringar uppdaterade till Oktober 2018. Bland företagets minimala tillägg hittar vi möjligheten att ersätta navigeringsfältet med gester helskärm: med ett svep från mitten (från botten till toppen) återvänder du till hemmet, från höger har vi tillbaka-knappen medan från vänster aktiverar vi Aktivitetshanteraren. I den här sista skärmen kan du använda Delad skärm att använda två delade skärmappar.

Programvaran är väldigt lätt och utan alltför stora krusiduller; användarupplevelsen påverkas dock av hårdvarudelen. Kanske med 3 GB RAM skulle saker och ting ha förbättrats mycket, men det är fortfarande okänt.

Autonomi

Batteriet är en enhet av 3300 mAh, vilket gjorde det möjligt för oss att nå ungefär 3 timmars visning på. Lite för ett batteri av denna kaliber även om systemet inte avslöjade särskild förbrukning av vissa applikationer. Å andra sidan, enheten ofta och stannar vid minst 299 MHz; tydligt står vi inför kärnan i saken och orsaken till detta onormala batteriladdning.

Det är inte ett fenomen som uppstår ständigt, men när det händer (som kan ses) känns konsekvenserna och hur. Vi ser fram emot en framtida uppdatering för att lösa problemet. där laddning komplett utförs ungefär 3 timmar med den medföljande batteriladdaren.

Sammantaget är vi inte riktigt på sidan av autonomi och vi hade förväntat oss lite mer, inför en innesluten hårdvara.

UMIDIGI A3 Review – Pris och slutsatser

Vill sammanfatta, UMIDIGI A3 det är utan tvekan en ingångsnivå som man kan vända sig uteslutande till enligt priset. I själva verket finns det att köpa på GearBest bara 72,79 € med den exklusiva kupongen Gizumia3. Om du letar efter en super billig smartphone att använda som gaffeltruck och inget annat, kan det vara en attraktiv lösning.

Om du letar efter något mer, även om det bara är en bråkdel av tiden, är det lämpligt att sikta på något annat, även om det uppenbarligen kommer att få konsekvenser för priset. Utöver övervägandena angående inträdesnivån är det värt att reflektera lite över varumärket. De senaste mellanklasserna från UMIDIGI har sticker ut positivt och utgör ett viktigt steg framåt för det kinesiska företaget. Så även om A3 inte är en topp (med tanke på den tillgängliga hårdvarusektorn), är vårt hopp att det kinesiska företaget fortsätter att vara oförskräckt på rätt väg och vi är fortfarande övertygade om att “nästa gång blir det bättre”.

[su_app]

Relaterade artiklar

Back to top button