UMi Iron Pro: massor av säkerhet och en ny tävling med anledning av Cyber ​​​​Monday (foto)

Note: We hope you enjoy reading this article: UMi Iron Pro: massor av säkerhet och en ny tävling med anledning av Cyber ​​​​Monday (foto)

Säkerhetstekniken som hittills använts för att låsa upp mobiltelefoner har begränsats till lösenord, PIN-koder eller sekvenser som ska utföras på displayen. Med tiden har tekniken utvecklats och introducerat ytterligare säkerhetsnivåer och nu, åtminstone på avancerade enheter, är det möjligt att låsa upp din smartphone genom fingeravtrycksidentifiering, visuell autentisering eller genom röst. Tillverkare bestämmer sig dock ofta för att bara implementera en av dessa nya funktioner, vilket drastiskt minskar användarupplevelsen (och säkerheten).

Detta gäller inte UMi, ett av de internationellt framväxande kinesiska varumärkena. Företaget hade faktiskt idén om att bygga en smartphone som kunde kombinera alla säkerhetssystem som finns tillgängliga i en enda enhet: UMI Iron Pro.

De flesta av de nuvarande avancerade smarttelefonerna inkluderar fingeravtrycksautentiseringssystemet för att tillåta användare att låsa upp sina enheter säkert. Men i de flesta fall är det nödvändigt att först låsa upp displayen med en knapp eller ett tryck och sedan använda fingeravtrycksläsaren. UMi Iron Pro innehåller banbrytande teknik som låter användare låsa upp enheten även när skärmen är avstängd, så att de snabbt kan komma åt alla applikationer. Denna teknik kan också användas för att blockera öppna applikationer som innehåller känslig information.

Ett av de mest innovativa sätten att låsa upp en smartphone är genom Eyeprint ID. Denna teknologi är huvudsakligen sammansatt av två typer av kontroller: den första identifierar typen av ögonven, den andra, genom användning av gråskaleinformation i ögat, upptäcker horisontella och vertikala projektioner med avseende på pupillen. Denna teknik gör det möjligt att erhålla en hög grad av säkerhet: ögats skannade data registreras, krypteras och säkras, så att ingen tredjepartsapplikation kan komma åt den.

Ett annat annorlunda sätt att låsa upp UMi Iron Pro är genom röstigenkänning. Med den här metoden måste användaren spela in ett kommando mellan 3 och 6 stavelser, för att användas senare för att låsa upp enheten. Dessutom kommer användaren att uppmanas att upprätta en sekundär autentiseringsmetod för att låsa upp enheten i bullriga miljöer.

Spjutspetsteknik är ofta synonymt med höga priser. UMi-filosofin är dock att ge hög prestanda till ett överkomligt pris. Vi påminner dig om att Umi Iron Pro kan bokas till ett pris av 179,99 $ (cirka 170 euro), och kommer att vara tillgänglig i slutet av denna månad.
Under tiden kan du vinna en för $9,99 genom att besöka UMI-communityt http://community.umidigi.com/thread-1600-1-1.html och dra nytta av Cyber ​​​​Monday.

Relaterade artiklar

Back to top button