UMi Hammer, recensionen av GizChina.it

UMi Hammer

Den av “ultrabeständiga” enheter (de så kallade Rugged-telefonerna) är en kategori av smartphones som alltid har haft en bra följd bland mobilteknikentusiaster och idag kommer vi att se en fullständig genomgång av UMI Hammer, en enhet som, även om den inte tillhör denna kategori, är den dock utrustad med en mycket solid kropp.

Innan vi fortsätter tackar vi Topresellerstore.it för att du skickat provet, tillgängligt i butiken till ett pris av ca. 160 euro tack vare rabatten som finns med kupongen GIZCHINA.

UMi Hammer

Förutom den speciella soliditeten är UMI Hammer en smartphone som är en kandidat för att vara favorit för moddingälskare, eftersom den levereras med fabriksrot och på samma gång kommer det att vara möjligt att installera nya ROM-skivor på ett mycket enkelt sätt tack till UMi-verktyget.

UMi Hammer, recensionen av GizChina.it!

Om du inte vill missa alla våra exklusiva recensioner prenumerera på vår YouTube-kanal

UMi Hammer: struktur och design

UMI Hammer är en kompakt och väldigt solid enhet med linjer som är tydligt inspirerade av Vivo Xshot. Om man till exempel tittar på designen av den bakre kameran kan det som just nämnts verka mycket tydligt.

umi-hammare-20

Enhetens mått är 144,3 x 71,6 x 7,9 mm för en total vikt, batteri på 2250 mAh inklusive extraherbar, av 168 gram. Därför en enhet som vi verkligen inte kan definiera som ”mycket lätt” och med en något obalanserad vikt i överdelen. Emellertid överensstämmer vikten “över genomsnittet” med behovet av att göra UMI Hammer mer solid. Generellt sett är de övergripande dimensionerna sådana att de i många situationer möjliggör en enkel användning med en hand.

Greppet är också bra, vilket i stället gynnas av bakre bakskyddets fas.

umi-hammare-22

På baksidan hittar vi kameran med sensor från 13 megapixlar utrustad med dubbel LED-blixt, den nya UMi-logotypen och, längst ner, systemhögtalaren. Dessutom, nära kameran, hittar vi den andra mikrofonen för att minska miljöbuller.

umi-hammare-16

Som du kan se på bilden är kameran ganska utskjutande (även i det här fallet liknar det som ses på Vivo Xshot).

Dessutom är bakstycket avtagbart och avlägsnande gör att du kan observera batterifacket (avtagbart), de två kortplatserna för SIM-korten och platsen för expansionsmicro SD. Baksidan kännetecknas av en mycket trevlig finish vid beröringen, liknar den för den vita OnePlus One (kallad “Baby Skin”).

UMi Hammer

Den främre delen, å andra sidan, kännetecknas av de klassiska ljus- och närhetssensorerna, öronkapseln och kameran med sensor från 3,2 megapixlar.

Displayen är istället en IPS-enhet med en diagonal på 5 tum med en HD-upplösning 1280 x 720 pixlar, skyddad av ett Gorilla-glas med dubbla glas.

umi-hammare-7

Slutligen hittar vi på hakan de mjuka knapparna (alternativ, hem, bak) tyvärr inte bakgrundsbelyst och, även i det här fallet, identiska med Vivo Xshot.

UMi Hammer: de kompletta specifikationerna

UMI Hammer är en enhet som kännetecknas av en bra hårdvarusektor och ett överkomligt pris. Specifikationerna ger faktiskt den tidigare nämnda 64-bitarsprocessorn fyrkärnig Mediatek MT6732 klockad vid 1,5 GHz, Flankerad av 2 GB RAM-minne det är en Mali-T760 MP2 GPU. Det interna minnet är istället från 16 GB tilldelas i en enda partition på cirka 13 GB och kan utökas tack vare platsen för micro SD. Enheten är därför också utrustad med dubbelt SIM-stöd, med 4G LTE-anslutning på båda korten, som kan bytas “hett” via programvara.

Här är de fullständiga specifikationerna för UMI Hammer:

visa från 5 tum med upplösning HD 1280 x 720 pixlar;fyrkärnig processor MT6732 från 1,7 GHz till 64-bitars;2 GB RAM-minne; Mali T760 GPU; 16 internminne; bakre kamera från 13 megapixlar; främre kamera från 3,2 megapixlar; dubbelt SIM-stöd för standby-läge med stöd för 4G LTE-anslutning; 2250 mAh; OS Android 4.4.4 KitKat.

UMi Hammer: 5-tums HD-skärm

Panelen installerad på UMI Hammer är en enhet som kännetecknas av bra färgåtergivning och en skärpa i linje med HD-skärmarna installerade på andra konkurrerande enheter. Men efter noggrann observation är det möjligt att ta fram pixelnätet.

UMi Hammer

Som på många andra IPS-paneler, även på den som är installerad på UMI Hammer, är det en liten förändring i de svarta synvinklarna, som dock inte är så djupa. Vit, å andra sidan, tenderar lite till gult, men ändå, som vi redan har sett i tidigare recensioner, tack vare Miravision av Mediatek är det möjligt att ingripa i dessa aspekter och korrigera dessa parametrar.

Ljusstyrningssensorn är inte alltid mycket reaktiv vid automatisk justering av densamma, medan skärmen med skärmen utsätts för direkt solljus är bra.

UMi Hammer

UMi Hammer: programvara

En är för närvarande installerad på UMI Hammer Lagerbas ROM Android 4.4.4 KitKat, där företaget inte har ingripit med mycket starka anpassningar, med undantag för Smart Wake, det är en gest för att återaktivera skärmen från stand-by, den Gestavkänning och den På och av-program.

Ur synvinkeln för anslutning hittade jag inga problem; Wifi och Bluetooth fungerar smidigt, samt GPS som kännetecknas av en tillräckligt snabb FIX och utmärkt navigationsstabilitet.

ROM, i allmänhet, går mycket bra och i dessa dagar av testning har jag inte upptäckt någon fördröjning eller osäkerhet, förutom några sporadiska av vissa appar, som till exempel kalenderappen.

Enheten håller temperaturen alltid ganska låg och i synnerhet i en mätning som gjordes efter 25 minuters GPS-navigering med Google Maps nådde den en topp på cirka 40 grader.

UMi Hammertemperatur

En aspekt som inte ska underskattas gäller snabb temperaturminskning efter detta test och faktiskt bara 5 minuter från samma nivå nådde nivån 32/33 grader.

UMi Hammer: prestanda och riktmärke

UMI Hammer är en mellanklassanordning som i de olika benchmarktesterna visar resultat i linje med de andra enheterna i kategorin.

Här är alla poäng som UMI Hammer erhållit i de olika riktmärketesterna:

UMi Hammer: Speltest med Real Racing 3

En av de aspekter där det är möjligt att analysera mer detaljerat en telefons prestanda är verkligen spel och UMI Hammer, med den vanliga Real Racing 3, visar sig hålla till och med till de dyraste enheterna och utrustad med överlägsen tekniska datablad.

I spelet är reproduktionen av elementen maximalt (inklusive reflektion i backspeglarna), fluiditeten är utmärkt och viss sporadisk fördröjning eller ramförlust påverkar inte den utmärkta nivån av övergripande spelbarhet.

UMI Hammer marknadsförs därför inom spel.

UMi Hammer: telefondel och 4G-navigering

Som förväntat vid inledningen av granskningen är enheten utrustad med dubbelt SIM-stöd och 4G LTE-anslutning. Inga problem med avseende på nätverkstäckning, både i 3G och 4G (den senare testad med TIM-operatör). Mottagningen av enheten är bra och är anpassad till den för de andra enheterna i samma prisklass.

Ljudet från systemhögtalaren är inte särskilt högt och rent och detsamma gäller ljudet i öronkapseln. Utmärkt är dock ljudet i hörlurarna, som kännetecknas av en mycket mer fyllig basåtergivning.

UMi Hammer: Kamerakvalitet

UMi Hammer

UMI Hammer är en enhet med ett genomsnittligt fotografiskt fack, representerat av en bakre kamera utrustad med en sensor från 13 megapixlar och enstaka LED-blixt och enfram med endast 3,2 megapixlar, med vilken du kommer att kunna få en anständig kvalitet i bilderna, även om zoomning omedelbart visar något brus.

UMi Hammer

När det gäller huvudkameran är dock genomsnittsnivån för skotten alltid ganska bra, särskilt i makron och speciellt om vi tar hänsyn till enhetens prisintervall.

Låt oss nu se några prover. Låt oss börja med skottet “dagtid”. Som du kan se representerar “makron” den starka punkten för sensorn installerad på UMI Hammer:

Även i svagt ljus fungerar sensorn ganska bra; skotten är, trots att de kännetecknas av lite fotografiskt brus, fortfarande på en bra nivå:

Den dubbla LED-blixten visade sig däremot inte vara tillräckligt kraftfull, även om den var väl kalibrerad och synkroniserad med bilden.

Foto taget med UMi Hammer

UMi Hammer: 1080p videoinspelningstest

1080p videoinspelning är genomsnittlig, med bra snabb panorering och bakgrundsbelysning.

UMi Hammer: Videouppspelning

Liksom de andra enheterna som kännetecknas av samma hårdvara kan inte UMI Hammer spela upp vår testfil i 4K med H.264-codec, varav det är möjligt att bara höra ljudet som spelas.

Istället återges vår MKV vid 1080p till perfektion: utmärkt bithastighet och ljudkvalitet och utmärkt videouppspelning, utan några problem som upptäcks under passagen från en punkt till en annan av själva filmen.

Uppspelning av video främjas därför.

UMi Hammer: trummor

UMi Hammer

UMI Hammer levereras med ett batteri ensamt 2250 mAh, som kännetecknas av otillräcklig autonomi för att slutföra en dag med intensiv användning. Enheten, som många av hans andra “kollegor”, är verkligen inte “rekordbrytande” ur denna synvinkel. Faktum är att med intensiv användning och med båda SIM-korta aktiva, med batteriet i UMI Hammer du kommer inte att överskrida de tidiga timmarna på eftermiddagen. Det som upptäcks på enheten är därför ett något nedslående resultat som vi hoppas kommer att förbättras efter en uppdatering av Lollipop, som verkar redan vara på gång.

UMi Hammer: Slutliga kommentarer

UMi Hammer

Trots den otillräckliga batteritiden är slutsatserna i denna recension på UMI Hamer fortfarande positiva och de beror på att enheten kännetecknas av en mycket solid struktur, för bra specifikationer som åtföljs av utmärkt prestanda, för rotfabriken med UMi-verktyg för installera nya ROM-skivor och ett försäljningspris som är mycket konkurrenskraftigt. Du kan faktiskt köpa UMI Hammer redan från Italien på Topresellerstore.it till ett pris av ca. 160 euro tack vare rabatten som finns med kupongen GIZCHINA.

Gillade du den här recensionen? För att inte missa de andra, följ mig också på Twitter!

Följ @MarioContriGiz

Relaterade artiklar

Back to top button