UK Navy testar drönare för att rädda drunknande människor –

På den militära sfären, dessa maskiner används i stor utsträckning eftersom de låter dig snabbt och till en lägre kostnad kartlägga området eller attackera mål.

Den här gången gick två privata företag överens om att samarbeta med brittiska flottan använda drönare till rädda människor som faller från båtar och sjunker.

Komplex räddningsinsats

När någon drunknar i havet behöver du alla dina sinnen för att vara aktiv och inkluderad, eftersom det här är ingen lätt uppgift rädda någon till sjöss tack vare vädret, tidvattnet och den traditionella utrustningen som används för att göra det. sparar. Det finns många mindre olyckor som slutade i katastrof eftersom det var svårt att rädda en person i vattnet.

Denna oförutsedda händelse kan inträffa på båtar av alla storlekar, från den största till den minsta. Dock på större fartyg som drabbats av dessa olyckor det här är ett drama på grund av den enorma storleken på strukturen och den höjd som besättningen befinner sig på.

I dessa operationer är snabba åtgärder avgörande för att säkerställa överlevnad. Efter många tester användes drönare som inte bara presterade plats till sjöss det var en person som föll överbord, men de kunde också bära laster som flöten eller andra föremål som hjälper till att rädda livet på en drunknande person.

Tester pågår fortfarande

Första proven gjordes för några månader sedan med en ansenlig modell, men de gjordes med skyltdockor, inte människor. Trots det var resultaten tillfredsställande eftersom flygtekniken som flygplanet använde redan testats i gamla flygtester förra året.

Drönare

I den andra testomgången användes dock modellen med en mer dynamisk storlek som kunde sänkas ner i vattnet och det fanns ingen anledning att stoppa båten.

Implementeringen av denna teknik kan vara ytterligare ett plus ur säkerhetssynpunkt vid genomförandet av fientligheter på öppet hav, sedan säkerhetsgaranti hela besättningen är något grundläggande som varje organisation måste ta hänsyn till.

Relaterade artiklar

Back to top button