Ubuntu fungerar bättre än Windows 10 –

Tänk på att både denna distribution och många andra har blivit mer tillgängliga med tiden, även för nybörjare. Medan Linux var begränsad till ett fåtal avancerade användare för bara några år sedan, har mycket förändrats på senare tid.

Om vi ​​till exempel fokuserar på en av de mest populära och använda distributionerna i världen, den tidigare nämnda Ubuntu, för att säga att den idag är nästan lika enkel att använda som Windows … Dessutom, för många användare, och de behöver inte vara experter, är det i vissa avseenden ännu bättre än Windows 10 … Sanningen är att Redmond Programvara är ett bra operativsystem. Det är inte för inte som det är det mest populära och ledande systemet i världen, både bland hemanvändare och bland företag. Detta betyder dock inte att detta är det bästa alternativet alltid och för alla.

Det är därför många väljer att uppgradera till andra erbjudanden som Ubuntu eller använda det som ett extra operativsystem. Så med tiden upptäcker de att den har några fantastiska funktioner som, som vi kommer att se, saknas även i Windows.

Säkerhet på din dator

Windows-användare vet att vi nästan säkert behöver ett antivirus eftersom Windows är det primära målet av alla slag skadlig programvara , virus och attacker. Detta beror till stor del på dess enorma användning. Men det har också att göra med hur Windows 10 ger säkerhet, så det faktum att Ubuntu säkrare än Windows, vilket inte kan ignoreras.

Huella i Ubuntu Linux - 5

Dessutom har användarkonton i Ubuntu färre behörigheter på resten av systemet som standard än de har i Windows. Det betyder att om du vill göra ändringar här, till exempel för att installera en applikation, måste du ange ditt lösenord. Detta gör det till exempel mycket svårare för skadlig programvara att köra.

Ubuntu-uppdateringar och anpassning

Vid många tillfällen har vi sett oss sitta ner för att arbeta på en Windows-dator och ett popup-fönster dyker upp som ber om en uppdatering. Efter att uppdateringshanteraren har laddats ner nödvändiga filer måste du starta om datorn. På samma sätt, när du startar och öppnar programmet igen, visas en annan popup som ber dig att uppdatera det för att använda. Detta beror på att Windows hanterar uppdateringar av operativsystemet och installerade applikationer separat.

Men Ubuntu tar ett annat tillvägagångssätt sedan dess installationer och uppdateringar hanteras genom arkiv. Istället för att ladda ner en app från en utvecklares webbplats innehåller arkiven mjukvara som är paketerad för. Således kan uppdateringsprogrammet meddela oss om väntande uppdateringar, vilket är bekvämare.

Vi bör också vara medvetna om att Microsoft avsevärt begränsar antalet anpassningsfunktioner som vi kan använda i operativsystemet. Visst, Windows 10 är den i särklass mest anpassningsbara versionen, men den kommer fortfarande inte i närheten av nivåerna i Ubuntu. Detta är tydligare i de senaste versionerna av distributionen.

PC-resursförbrukning

Du måste också erkänna att Ubuntu är ett av de bästa gamla PC-återställningsalternativen som finns. Om din dator är gammal, långsam eller svag är det här operativsystemet mer än tillräckligt. Å andra sidan hittar vi Windows 10, ett operativsystem fullt av funktioner, men som samtidigt kräver kraft och hårdvaruresurser för att få ut det mesta av det.

Det är därför vi kan säga att Ubuntu inte kräver lika många resurser som Windows, varför det är väldigt attraktivt för många. Under installationen har vi dessutom möjlighet att välja standard- eller en minimal konfiguration som ytterligare minskar storlek och resurskrav.

Ubuntu Priser och programvara tillgänglig

Och vi kommenterar inte priset, eftersom Ubuntu kan laddas ner och installeras gratis. Däremot kostar den mest grundläggande versionen av Windows 10, Home, runt 140 € eller 150 € för en PC-licens.

En annan stor anledning till att människor väljer att använda Ubuntu eller någon annan Linux-distribution är att det mesta av programvaran här är öppen källkod. Genom att använda Ubuntu öppnar vi oss därför för en värld av gratis och öppen källkod, även om vi kanske saknar några betalda lösningar för Windows. De kan laddas ner och installeras, även om Ubuntu i sig kommer förinstallerat med vardagliga applikationer.

Relaterade artiklar

Back to top button