Ubuntu Core 20: IoT-enhetssäkerhet –

Ubuntu Core 20, lägsta version för IoT-enheter

Kanonisk utvecklat Ubuntu Core 20, en minimal version baserad på Ubuntu 20.04 LTS och designad för IoT-enheter och inbyggda system. Målet är att förbättra enhetssäkerheten med säker uppstart, fullständig kryptering och återställning.

Det baseras på Ubuntu app ekosystem och kan erbjuda ett system för smarta enheter och säkerställa kontinuerlig säkerhet. Detta gör att enheter ständigt kan uppdateras med lämplig design och utveckling.

Varje ansluten enhet kräver garanterad plattforms- och appbutikssäkerhet, enligt Mark Shuttleworth, grundare och VD för Canonical. Dessutom säkerställer det att Ubuntu Core 20 tillåter innovatörer att bygga mycket säkra saker och fokusera helt på sina egna unika funktioner och applikationer med säkerhetsuppdateringar inbyggda i operativsystemet.

En av de intressanta sakerna med Ubuntu Core 20 är att den använder ett system med mindre attackyta … Detta uppnås genom att minska antalet program som installeras av basen i operativsystemet. Detta minskar sannolikheten för att en angripare kan utnyttja sårbarheter.

Programvaran i sig förhindrar installation av andra obehöriga program. Dessutom hjälper diskkryptering till att uppfylla integritetskraven för specifika användarapplikationer, organisationer eller företag.

Ubuntu Core 20 kommer att ha säkerhetsstöd i 10 år på x86- och ARM-processorarkitektur.

Därmed står vi inför en ny version av operativsystemet som kan förbättra säkerheten för enheter. Vi vet redan att detta är en mycket viktig faktor och att vi alltid måste ta hänsyn till det för att undvika problem som kan äventyra korrekt drift.

Det är viktigt att säkra IoT-enheter

Som vi redan har antytt har vi fler och fler Sakernas internet enheter i våra hem. Det är mycket viktigt att de är ordentligt skyddade, eftersom en angripare annars kan få tillgång till vårt nätverk och äventyra andra datorer som vi är anslutna till.

Det är viktigt att de data … Således kommer vi inte bara att förbättra prestandan, utan också kunna eliminera eventuella uppkommande sårbarheter. Att alltid ha de senaste patcharna och uppdateringarna kommer att vara nyckeln.

Vi måste också skydda dem. Lösenord stark och utmanande. De måste innehålla bokstäver (versaler och gemener), siffror och andra specialtecken. Allt detta förutom det avslappnade och unika. Vi bör aldrig lämna nycklar som är fördefinierade av enheten.

Vi lämnar dig med en artikel med tips för att förbättra säkerheten i IoT-enheter.

Relaterade artiklar

Back to top button