Twitters betalda “Super Follows”-prenumerationer kan lanseras snart

Twitter påstås vara nära att lansera sin efterlängtade “Super Follows”-funktion, som skulle ge betald tillgång till bonusinnehåll som tillhandahålls av populära personligheter på mikrobloggtjänsten.

Twitter arbetar genom sätt att tjäna pengar på sin användarbas och har nyligen lanserat sitt Twitter Blue-abonnemang. Företaget tittar fortfarande på andra vägar för att tjäna pengar på användningen av sina iOS och andra appar, och ett alternativ kan landa snart.

Enligt bilder som publicerats på Twitter av forskaren Jane Manchun Wong och som först rapporterades av , förbereder Twitter sig för att lansera sitt Super Follows-program. Ursprungligen bekräftat som på väg under ett februarimöte med analytiker, kommer funktionen att ge extra element för dem som använder tjänsten.

Dessa extra objekt kan inkludera speciella etiketter för de betalda Superföljarna, ökad tillgång till Twitter-kontots användare och potentiellt exklusiva tweets och annat innehåll som endast kan ses av prenumeranter.

Wongs senaste upptäckter inkluderar krav på att ett konto ska ha Super Follows aktiverat. Detta inkluderar att användaren är minst 18 år gammal, postar minst 25 tweets under de senaste 30 dagarna innan ansökan om att gå med och att ha minst 10 000 följare.

I utbyte mot att aktivera Supper Follows på ett konto och tillhandahålla extra innehåll kan användarna bakom kontot få intäkter, klippta från prenumerationen till användare. När det gäller hur mycket Super Follow skulle kunna kosta, har en bild en exempelanvändare som tjänar $6 250 per månad på en prenumeration på $4,99 per månad.

Innehållet måste också passa in i en av ett antal kategorier, men inte nödvändigtvis bara familjevänligt innehåll. Det finns omnämnanden av “Vuxet innehåll” som en innehållskategori och “OnlyFans” som en innehållsplattform som stöds i bilderna.

Andra innehållsplattformar som nämns inkluderar Patreon, Substack, Twitch, YouTube och Facebook.

Även om förekomsten av skärmdumparna indikerar att Twitter närmar sig en punkt där det kan lansera Super Follows, finns det ingen indikation på när den faktiskt kommer att gå live.

Följ hela WWDC 2021 med omfattande bevakning av det veckolånga evenemanget från 7 juni till 11 juni, inklusive detaljer om iOS 15, iPadOS 15, watchOS 8, macOS Monterey och mer.

Relaterade artiklar

Back to top button