Twitter fortsätter att arbeta med decentraliserade sociala nätverksprojekt Bluesky

Twitters vd Jack Dorsey har börjat dela med sig av detaljer om sitt Bluesky-projekt, som syftar till att skapa en decentraliserad social plattform. Jay Grabers första uppgift är att rekrytera nya utvecklare, utsedd att leda detta projekt, som startade 2019.

Jay Graber utsedd till direktör för Bluesky

Twitter ska vara en standard, öppen och decentraliserad plattform. Med sitt nya projekt kommer Twitter att arbeta under en modell som liknar e-postsystem och kommer att kunna kommunicera med andra konton genom att följa STMP-protokollet. Samma exempel kan tillämpas på RSS-flöden eller chattar under XMPP-protokollet.

Grabers yrkeserfarenhet inkluderar att leda Happening-projektet, en social plattform för att organisera evenemang, hans arbete med Zcash, en kryptovaluta som använder noll-kunskapskryptering för att säkra transaktioner, och forskning om decentraliserade webbsystem som publicerades av Bluesky i år. är en av författarna. i en studie är några av de punkter som betonats om Graber.

Efter att ha övertagit den nya ledande positionen för detta projekt, meddelade Jay Graber nyheten via sitt Twitter-konto.

Företaget meddelar att de söker en heltidsanställd protokollutvecklare och en heltidsanställd webbutvecklare för projektet och uppger också att huvuduppgifterna i de nya färdplanerna fokuserar på att definiera revisions-, integritets- och monetariseringsstandarder för denna nya plattform.

I sin nya presentation sa Bluesky-teamet: “Vi fokuserar på att återuppbygga det sociala nätverket genom att ansluta frånkopplade silos och ge användarna tillbaka kontrollen över den sociala upplevelsen. Vårt uppdrag är att utveckla och främja antagandet av teknologier för öppna och decentraliserade offentliga tal.”

Med konsolideringen av denna nya filial på Twitter kommer vi förmodligen att börja höra om det här projektet oftare.

Relaterade artiklar

Back to top button