Tvivlar på Windows 11-kompatibilitet på Mac-datorer –

Det bör inte finnas några hinder för Windows 11 på Mac

För närvarande kan du installera Windows 10 på en Mac-partition med hjälp av Boot Camp Assistant. Det är ett verktyg som ursprungligen medföljde Apple-datorer för att göra det enklare att installera Microsofts operativsystem och få Mac att starta upp i eller till macOS, beroende på vad varje användare föredrar när som helst. Vi kan också hitta programvara från tredje part för Windows-virtualisering på Mac och kan vara användbar om du vill använda det här systemet på själva macOS.

Med tanke på dessa prejudikat och vad som tillkännages under dessa veckor, verkar det som om det inte kommer att göras alltför många ändringar i installationsprocessen med Windows 11. Faktum är att vissa användare redan har kunnat testa detta nya Microsoft-system på en partition av deras Mac, och även om det har noterats att detta inte är den slutliga versionen, utgör det inte mer problem än ett som kan uppstå just nu på någon dator. PC.

Det väntande ämnet är på en Mac med Apple Silicon.

Medan Microsoft ser sin framtid i Windows 11, gör Apple det med sin egen ARM-chips för Mac som redan håller på att helt förändra hur deras datorer fungerar, vilket gör dem mycket snabbare och effektivare än de processorer från Intel som fortfarande är på. flera datorer på din linje. Denna ARM-arkitektur är dock en huvudvärk för de Mac M1-media som vill installera Windows på en partition, eftersom det inte kan göras ens med Boot Camp installerat.

BootCamp M1

Boot Camp Alert på Mac med Apple Silicon

I intervjuer med media påpekar några Apple-chefer att Microsoft är ansvarigt för inkompatibiliteten mellan Windows på Mac och Apple Silicon, eftersom det är företaget som Satya Nadella leder för att göra det kompatibelt (Windows betjänar för närvarande bara OEM-tillverkare som begär ARM-arkitektur kompatibilitet). Med tanke på att andra tillverkare redan satsar på den här typen av processorer verkar det mer än självklart att Microsoft kommer att behöva anpassa sitt operativsystem på ett generiskt sätt, och det kommer att ske när Boot Camp är aktiverat på systemet. vilken Mac som helst.

Fram tills, Windows 11 kan bara virtualiseras på Apple Silicon Mac med applikationer som Parallels. De tillkännagav nyligen sin kompatibilitet med M1, som gör att Windows 10 kan installeras, och under de senaste timmarna bekräftade de att de jobbar på så att den elfte versionen kan virtualiseras när den officiellt dyker upp, och därför även kan fungera på dessa Apple Macar….

Relaterade artiklar

Back to top button