Två personer greps i La Rioja för Bizum-bedrägeri –

I vårt land, två personer som ingick i organisationen som var ansvarig för att lura människor med Bizum-appen greps. Denna applikation sparar alla våra bankuppgifter och används för pengaöverföringar för tillfället, vilket sparar mycket tid.

Offren var en spansk man och kvinna som bor i La Rioja som tillkallades av bedragare som fick dem att tro att de var Sociala nätverk Arbetarsäkerhet.

Skyldig, häktad

Civilgardet var den myndighet som var ansvarig för att utföra denna operation för att stoppa detta bedrägliga nätverk. De upptäckte hur det fanns ett informationsflöde mellan de två drabbade personerna och den här gruppen, så så fort de upptäckte att det var en bluff lanserade de enheten som var ansvarig för sök, sök och fånga dessa människor.

Dessutom konstaterades att det var inte första gången att denna grupp organiserade bedrägerier av liknande typ, som i andra provinser i vårt land upp till fem bedragare utfördes.

Dessa bedragare utförde sina bedrägerier på följande sätt: en person ringde till offren. poserar som Socialförsäkringsmannen och i detta telefonsamtal lämnade bedragaren en stor mängd personliga handlingar som de gjort för att få den som fick samtalet att tro att det var ett riktigt samtal.

Planera med millimeterprecision

Deras sätt att få tag på denna personliga information, som skulle användas under bedrägeriet, var väldigt enkelt: de fick allt profildata olika sociala nätverk som offret hade.

Den falska arbetaren sa till offret att han skulle få betalning till hans fördel och att hela operationen skulle bearbeta genom den ledande betalningsapplikationen i vårt land Bizum.

Så fort detta hände fick den lurade personen ett meddelande där han fick veta att han måste godkänna överföringen av pengar, men när det accepterades fanns det ingen återvändo, eftersom den drabbade faktiskt led av en skuld som kunde komma att nå nummer över 500 euro.

Du bör vara försiktig med denna typ av bedrägeri eftersom den här typen av bedrägliga nätverk mycket väl vet vad de gör. Det är ingen tvekan om att ingen bank Dessa egenskaper kommer att utföras genom Bizum, så du måste ta hänsyn till detta och vara försiktig.

Relaterade artiklar

Back to top button