Två allvarliga säkerhetshål upptäcktes på LG G3, G4 och G5

Note: We hope you enjoy reading this article: Två allvarliga säkerhetshål upptäcktes på LG G3, G4 och G5

Dåliga nyheter för alla ägare av den senaste övre delen av intervallet märket LG. MWR Labs han fick nyss veta det LG G3, LG G4 Och LG G5 är närvarande två allvarliga sårbarheter som kan äventyra säkerheten för de nämnda enheterna.

Båda sårbarheterna hänför sig till tjänsten LG SmartShareapp från vilken du kan komma åt tjänsterna för molnlagring som Dropbox, Box och andra.

Av de resultat som lämnats framgår det att det första säkerhetsbristen tillåter vid en attack göra delbara en fil eller mapp sparad i molnet också utan nödvändiga tillstånd användare, men bara känner till det exakta namnet på filen eller mappen som ska attackeras.

Den andra allvarliga buggen tillåter istället återställa en fil från molntjänster utan tillstånd eller interaktion från ägaranvändaren, så att den kan vara synlig även för personer som inte borde ha tillgång till den.

Det bör specificeras att, för att fortsätta med attacken, måste vara på samma WiFi-nätverk LG-enheten som använder SmartShare är ansluten till.

För närvarande finns det heller ingen ytterligare information officiella meddelanden från det koreanska företaget, men vi hoppas att en uppdatering kommer att tillhandahållas så snart som möjligt för att lösa dessa problem.

Relaterade artiklar

Back to top button