Två 3D-printade broar installerade i Kina och Nederländerna –

Men det finns också många företag som utnyttjar 3D-utskriftsteknik för att förenkla sitt arbete och minska kostnaderna. Det här är fallet Nederländerna och Kina som skrev i veckan 3D-printade broar i sina respektive huvudstäder, även om de inte kommer att vara öppna förrän i slutet av denna månad.

Mycket praktisk bro

När det gäller den holländska bron har den varit under utveckling under lång tid. Även stadsborna själva klagade över hur lång tid det tog installera det trots att det äntligen är installerat. Detta gjordes också tack vare roboten.

Bro

Bron är gjord av material som ser ut som stål och har en längd på mer än 10 meter, som klarar belastningen. mer än flera ton , även om detta främst görs för att underlätta passage av människor.

Dessutom under produktionsprocessen digitalt gränssnitt har visat sig ständigt indikera brons status. Vi får dock vänta till slutet av denna månad på hans invigning.

Kinesisk bro rullar

När det gäller Kina är dess bro mycket annorlunda än den som installerades i Nederländerna. Den här väger mindre än ett ton och är gjord av ett mycket tunt material. Det som kännetecknar denna struktur är att den efterliknar en rullbro då dess struktur är uppdelad i olika delar som kan rullas ihop.

Vilka räcken och sidor av bron har 3D-printats, vilket ger dem en väldigt nyfiken form som fångar uppmärksamheten hos dem som ser den och ger mycket slående effekter i vattnet. När det gäller storlekarna är den här kortare än den holländska, med en något mindre än 10 meter.

Det här är typ upp- och viksystem fungerar över en trådlös anslutning och slutar med öppning eller stängning mindre än en minut. Dess design kan bära vikten av mer än 15 personer samtidigt, eftersom den är gjord av termoplast, som används ofta i moderna strukturer. Vi får vänta till slutet av juli för att se premiären av den här bron.

Därför återstår det bara att vänta några veckor för att bevittna denna nyhet i teknikens värld. I allt högre grad kan du se hur 3D-utskrift går in människors vardag i många städer runt om i världen.

Relaterade artiklar

Back to top button