Trump vs Twitter: Case flyttar till Kalifornien

På tisdagen beslutade en federal domare att tidigare president Donald Trumps lagliga ansträngningar att återaktivera sitt Twitter-konto måste överföras från Florida till Kalifornien.

I januari stängdes president Trump av från Twitter efter incidenten i US Capitol. Beslutet togs “på grund av risken för ytterligare uppvigling till våld”, enligt Twitter. Efteråt i juli lämnade Trump in en stämningsansökan som utmanade Twitters avstängning.

Trump misslyckas i Floridas försök att stämma Twitter

Twitters begäran om att lämna över ärendet lämnades in på tisdagen av den amerikanske distriktsdomaren Robert N. Scola, Jr. accepterad av Han hävdade att när Trumps konto inaktiverades var han undantagen från Twitters användarvillkor eftersom han inte lagligen kunde acceptera det. I artikeln, som måste accepteras av alla Twitter-användare för att använda tjänsten, står det att rättsliga tvister mellan Twitter-användare kommer att lösas i Northern District Court of California.

Scolas dom är följande: “Även om man antar att Trump använder sitt konto i sin officiella egenskap har Trump inte hävdat någon juridisk auktoritet för att stödja sitt påstående att han har uppfyllt det andra kravet i undantaget: “Kan inte acceptera kontrolllag som lag, jurisdiktion eller bestämmelser om plats…”

Scola drog slutsatsen att stämningsansökan mot Trump “inte hade något att göra med det aktuella förfarandet, eftersom Twitter inte övervägde verkställbarheten av forumvalsklausulen, särskilt om Trump var undantagen från kraven i sin egenskap av president.”

Trumps användning av Twitter hade revolutionerat politiken, vilket gjorde att han kunde bryta sig loss från traditionella medier och försöka ta kontroll över berättelsen. Efter det amerikanska Capitol Hill-upploppet i januari förbjöd Twitter, Facebook och YouTube honom från sina plattformar.

Trump har stämt dessa plattformar och påstått censur och kränkningar av First Amendment, trots det faktum att First Amendment skyddar individer snarare än privata företag. När dessa fall fortskred genom domstolssystemet tillkännagav Trump planer på att lansera ett rivaliserande socialt nätverk som heter Truth Social.

Du kan ladda ner Scolas upplösning via denna länk.

Relaterade artiklar

Back to top button