Trots de mindre ramarna är S9 starkare än S8 (i teorin)

Note: We hope you enjoy reading this article: Trots de mindre ramarna är S9 starkare än S8 (i teorin)

Att Samsung Galaxy S9 och S9+ är bland huvudpersonerna i denna MWC 2018 är utan tvekan, men många har klagat på att “generationssprånget” inte har varit så markant som förväntat. Visst ser man på dem framifrån, S8 och S9 är praktiskt taget identisk. Det finns dock några små förändringar som kan göra skillnad när det gäller motstånd av telefonen.

Först var de det reducerade ramar högre och lägre än tidigare modeller. Det här kan tyckas vara en bagatell, men en tjockare kropp är det definitivt mer motståndskraftig av en smal. Ramarna överlägsen av S9 och S9 + mäter 8,18 mm respektive 8,21 mm, med en minskning på 0,48 mm Och 0,39 mm. Ramarna lägre istället mäter de 6,96 mm och 6,99 mm med en reduktion på 0,76 mm för S9 och till och med 1,01 mm för S9+. Sammanlagthöjd antalet telefoner har minskat med 1,2 mm för S9 och 1,4 mm för S9+.

Den viktigaste förändringen är dock gömd i Metall ram: ligan avaluminium blir den TILL 7003medan vi på S8 hittade legeringen AL 6013. Det nya materialet är i allmänhet mer motståndskraftig än den som användes tidigare, och viktigast av allt, den användes med en ökad tjocklek från 0,2 mm. Enligt Samsung skulle denna kombination av faktorer göra det möjligt att överföra 1,2 gånger lägre spänning till interna komponenter under en kollision.

Relaterade artiklar

Back to top button