Tronsmart Vega S95 granskning | AndroidWorld

Tronsmart Vega S95 recension

Tronsmart återvänder än en gång för att trampa scenerna i TV-låda med Android, med en modell som i utseende ser likadan ut som de andra, men som har ett par bra pilar i bågen. Och även en akilleshäl.

Förpackning

Komplett förpackningen till denna Tronsmart Vega S95, som saknar något. Där finns kabeln HDMI för att ansluta den till TV: n, TV-kontroll drivs av två AAA-batterier, och även en SATA-kabel, eftersom den här rutan på sidan har dörren med samma namn, vilket är en av pilarna vi nämnde i föregående stycke. Det enda som inte ingår är batterierna, men det är en venial synd, också för att vi föreslår att du inte ens köper dem (vi pratar om det i avsnittet om fjärrkontrollen).

Tronsmart Vega S95 -3

Hårdvara

Det finns tre konfigurationer av Tronsmart Vega S95, kallad Pro, Meta och Telos. Trots vad du kanske tror är den senare den mest kraftfulla, och den vi har testat, som vi kommer att sammanfatta nedan.

  • Processor: Amlogic S905 fyrkärnig Cortex-A53 med MALI 450 GPU
  • Bagge: 2 GB DDR3
  • Internt minne: 16 GB utbyggbart via microSD (upp till 128 GB)
  • Anslutning: Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.0
  • Kommunikationsportar: Gigabit Ethernet, HDMI, 3 x USB 3.0, micro SD-läsare, SPDIF, SATA, infraröd
  • Videoformat: 4K2K UHD, 3D MKV, 3D BDMV, 3D ISO, mappar med 3D Blu-ray, 4K @ 60 fps H.265 Hårdvaruavkodning
  • Ljudformat: DTS-HD, Dolby True HD 7.1 (mestadels via programvara)

Kort sagt, Vega S95 är en låda dedikerad i alla avseenden till strömning, som även i 4K inte känner till några bakslag, och tack vare närvaron av en SATA-port enkelt kan ansluta till externa hårddiskar för att aldrig ha internt minnesproblem, och också bli en slags NAS inhemsk. Trots allt är det inte en spelmaskin, ett område där den bara är genomsnittlig, men på videofronten är det väldigt lite att klaga på, tack vare de utmärkta anslutningsegenskaperna. För fullständighet rapporterar vi en spegel med en sammanfattning av specifikationerna för de tre versionerna.

Vega S95

TV-kontroll

Den medföljande fjärrkontrollen är otillräcklig, främst av två skäl. Först och främst är det annons infraröd, och till och med luta det något riskerar du att signalen inte tas upp av lådan, som fortfarande måste ligga i en framträdande och tydligt synlig position. För det andra det finns ingen accelerometer inuti, vilket innebär att du flyttar muspekaren på skärmen med riktningspilarna: långsam och opraktisk för operationer som att dra och dra, vilket är typiskt för Android-gränssnittet.

För resten finns det alla knappar du behöver, men att ha en mus eller ännu bättre ett tangentbord med pekplatta / trackball gör allt mycket lättare, speciellt om du vill ha något mer från den här rutan än enkel streaming.

Programvara och prestanda

Efter att ha blivit van vid Android TV ser det fortfarande inte bra ut att se Android Lollipop transplanterad till storskärmen. Tronsmart tar sig tid att söta p-piller, med ett “kakel” -gränssnitt (för att granska färgpaletten), vilket gör att du kan röra dig ganska enkelt med bara riktningspilarna på fjärrkontrollen och omforma inställningarna för att nästan helt kopiera de på Android TV. Låt dig inte luras: det här är inte en Android TV-gaffel utan en Lollipop-hud, och det är dess skillnad.

Skillnaden är att apparna är desamma som du skulle ha på en smartphone, och detta betyder till exempel att gränssnittet för Youtube den är designad för beröring och den medföljande fjärrkontrollen gör inte mycket för dig, vilket gör det svårt att zooma in på videon eller ändra dess upplösning; och detsamma gäller för många andra appar.

LÄS OCH: Vad är Aptoide

Lyckligtvis är det förinstallerat Kodi (modifierad version) För din DLNA- eller TV-strömmande hunger finns Miracast och dal Play Store (även förinstallerad Aptoid) kommer du att kunna installera enkelt VLC eller MX-spelare som fortfarande är de bästa videospelarna för Android. Vega S95 beter sig fortfarande mycket bra med videouppspelning, att kunna spela vilket format du än kan tänka dig, även i 4K, med bara viss osäkerhet när det gäller ljud med codec aac och lite annat. Kort sagt, ur streaming synvinkel är det praktiskt taget felfritt, och om du letade efter en låda för Netflix och liknande, eller för att spela lokalt innehåll eller via DLNA är du mer än en häst. Det finns också Miracast, men som ni vet har det sina gränser.

Tronsmart Vega S95 -4

Prestanda i allmänhet är bra för en TV-låda, med en poäng AnTuTu som sätter sig på 35 000: mer än tillräckligt för multimedia-delen, och också för att ta bort något infall genom att spela, även om man gör några kompromisser i texturer och effekter av de mest krävande spelen och kommer ihåg att de i alla fall är “touchversionerna” av de olika titlarna, vilket kan ge upphov till vissa problem med kontrollerna. I allmänhet värms dock inte lådan upp, har inga problem med termisk strypning och visar sig ha byggts och monterats med försiktighet.

LÄS OMDÖMNINGEN: Remix Mini (foton och videor)

Det finns dock en pärla till: den officiella tillgängligheten av Remix OS 2.0 för Vega S95. Du kan ladda ner det fritt och gratis från det officiella Tronsmart-forumet (du kan titta på det i aktion i den här videon) där du också hittar verktygen och instruktionerna för att blinka. Detta förvandlar i princip Vega S95 till en mini-dator, på vissa sätt ännu bättre än Remix Mini eftersom den är mer komplett, åtminstone i Telos-versionen. Det är upp till dig att välja vilken huvudfunktion som ska vara, men det är naturligtvis inte valfritt att använda den som en minidator, tangentbord och mus.

Pris

Tronsmart Vega S95 kan köpas på Geekbuying för € 95 i Telos-versionen, som sjunker till € 76 för Meta och € 57 för Pro. Dessa siffror är ganska lämpliga för enheten och låter dig välja den som bäst passar din behov. Synd att SATA-porten bara finns i toppmodellen, men trots allt är det en av de “pilarna” vi hänvisade till i början av granskningen. Vi påpekar också att en kampanj för närvarande pågår (2016-01-13) som erbjuder en present vid köp av varje Vega S95.

Foto

Relaterade artiklar

Back to top button