Tronsmart Mega Pro recension: den definitiva 60W Bluetooth-högtalaren

tronsmart mega pro

Mycket ofta behöver vi, även hemma, något som kan återge kristallklart ljud under alla förhållanden. Vissa användare gör därför sitt yttersta för att installera ett ad hoc-system som de ofta sällan använder i ett enkelrum. Därför behövs något som är mer hanterbart och dynamiskt utan att förlora poäng i makten. Vi behöver därför något som liknar det nya Tronsmart Mega Pro från 60W, en Bluetooth-högtalare med en ganska generös storlek, som visar en verkligt otrolig kvalitet. Jag berättar mer om det, dock inom den här fullständig recension.

Tronsmart Mega Pro Review

Unboxing

Eftersom produktens storlek är ganska imponerande går det uppenbart att förpackningen inte kan överskridas. Inuti hittar vi därför:

Tronsmart Mega Pro; USB / USB Type-C-kabel för laddning; resväska; garantibevis; kort bruksanvisning, även på italienska; 3,5 mm adapter för ljuduttag.

Design och material

Det är inte en produkt som går obemärkt förbi, det är säkert. Trots detta integreras det dock bra i nästan alla miljöer och möbler, de är ganska diskreta. Hela den yttre strukturen är faktiskt gjord av metallmedan de två ändarna, övre och nedre, är belagda med ett mycket mjukt plastmaterial. Det finns alltså gudar på den nedre ytan gummifötter som kan garantera utmärkt stabilitet för denna enhet. Som nämnts är det dock inte någon av de minsta Bluetooth-högtalarna, genom att mäta 250 x 82 x 104 mm, med en vikt av brunnen 1,78 kg. Det säger sig självt att det behöver sitt eget utrymme och att transporten först måste planeras, särskilt på grund av den ganska tunga vikten.

tronsmart mega pro

Denna struktur är väldigt solid och jag har inte märkt någon form av problem ur konstruktionssynpunkt. Några av komponenterna som är monterade på denna produkt är därför väl skyddade av gummiförslutningar för att förhindra att vattnet passerar. Denna Tronsmart Mega Pro är faktiskt certifierad IPX5, därför kan den i alla avseenden definieras som en enhet stänksäker. På baksidan hittar vi därför på / av-knapp, ingången AUX, facket för microSD, en dörr USB-A och entrén USB Type-C för laddning.

tronsmart mega pro

Ovan ser vi olika kommandon, uppenbarligen beröring, inklusive samtalet till röstassistenten, knappen för Bluetooth-omkopplaren, knappen TWS för att ansluta två högtalare samtidigt, tangenten för att ändra de olika ljudprofilerna, kommandot för att gå till föregående låt, en för att pausa och starta spåret och slutligen för att gå till nästa låt. De sista två tangenterna används då för att utnyttjaNFC och för att ändra volymen på spåret som spelas.

Datablad

Nedan hittar du några tekniska specifikationer för detta Tronsmart Mega Pro:

Maximal effekt: 60W; Sändningsavstånd: 20 meter / 66 fot (öppet område); Frekvensomfång: 20Hz – 20.000Hz; Anslutbarhet: Bluetooth 5.0; Batteri: 10.400mAh; Laddningsingång: 5V / 3A; Laddningstider: cirka 5 timmar.

Hårdvara och drift

Vi har sett i föregående stycke, den som hänför sig till det tekniska bladet, de viktigaste egenskaperna hos denna högtalare. Det är därför en ganska kraftfull enhet som vi på ljudnivå kommer att analysera i detalj inom kort. Innan det vill jag dock berätta om dess funktioner och hur den här produkten används.

Tronsmart Mega Pro måste nödvändigtvis sättas på via knappen på baksidan. Vid denna punkt måste vi därför aktivera Blåtand och ange dessa inställningar. Det blir väldigt enkelt att se den här högtalaren bland de olika anslutna enheterna, så att klicka på den parar ihop de två enheterna. Vid den här tiden kan vi verkligen spela vilket spår som helst och kontrollera dessa spår genom vårt smartphone eller alternativt med kontrollerna på toppen av Tronsmart Mega Pro. Här har vi därför huvudsakligen möjlighet att växla från en låt till en annan och till justera volymen via ytan mjuk beröring som vi hittar nedan. Genom att flytta fingret från höger till vänster sänker vi volymen, medan vi med en omvänd rörelse ökar kraften hos denna högtalare.

Som du kan se kan den här produkten också interagera medröstassistent, eftersom den senare kan anropas utan problem med vår röst, eller genom att klicka på enstaka knappen. Självklart kommer assistenten att startas på vår telefon och genom högtalaren kommer vi att kunna höra vad som kommuniceras till oss. Tronsmart Mega Pro är kompatibel med Google Assistant, Siri Och Cortana. Endast Alexa saknas, så vi hoppas att hon i framtiden med en uppdatering också kan komma fram. Jag har inte sagt det tidigare, men alla kanter på den övre ytan lyser upp tack vare lysdioder.

Audio

Här hittar vi allt du kan önska dig av en produkt av denna typ, och kanske ännu mer. Under denna mäktiga metallkonstruktion finns det därför ett utrymme bashögtalare central, 2 tweeter och en radiator dedikerad till bättre basförlust, som ger rätt kropp till låtarna. Det finns också två förstärkare, placerade inuti moderkortet, som hanterar denna enhets kraft.

Jag tycker att det är nästan överflödigt att understryka hur denna 60W högtalare visar otrolig kraft, vilket gör det praktiskt taget omöjligt att testa maximalt. volym. All denna kraft verkar dock vara lite obalanserad mot de låga frekvenser som enligt min mening är ganska markerade. Om du vill ändra denna balans lite kan du dock klicka på “M.“, Välj två andra ljudprofiler. Förutom att betona basen, standardläget, kan vi välja ett läge som gynnar rösten och en annan uppsättning som utvecklar en 3D-effekt. Bortsett från det senare, vilket enligt min mening blir riktigt intressant genom att ansluta två Tronsmart Mega Pro till samma enhet, den andra inställningen gör att du bättre kan skilja alla olika ljud och frekvenser, vilket drastiskt minskar basens kraft. Många av de låtar som jag lyssnade på visade sig därför vara roligare på det här sättet.

Autonomi

Tronsmart Mega Pro föreslår en batteri från 10400 mAh som gör det möjligt att nå en nominell autonomi av 10 timmar. Jag kunde inte personligen testa dessa uppgifter, men låt oss säga att en enda högtalare, även vid hög volym, utan problem kan ta dig till slutet av din födelsedagsfest. I fallet kan den dock anslutas till ingången under uppspelning USB Type-C för laddning. Det senare lyckas faktiskt ge produkten fullständig energi igen på cirka 5 timmar.

Låt oss säga att batteriet också kan betraktas som ett verkligt powerbankdet är därför också möjligt att ansluta en smartphone till USB-C-ingången för att ladda den under musikuppspelning. Detta kommer dock att ha en negativ inverkan på talarens autonomi.

Pris & slutsatser

Detta Tronsmart Mega Pro, från 60W, har ett pris på ca. 65 euro upp GeekBuying. Uppenbarligen är det inte en låg siffra, men för det som erbjuds inte heller heller. Faktum är att det kanske är en av de bästa lösningarna inom detta område, även med tanke på den levererade kraften och den ljudkvalitet som uttrycks. Enligt min mening kan denna Bluetooth-högtalare enkelt ersätta ett litet system, kanske används för fester, där rummen är ganska smala och inte alltför stora. Om du är intresserad av en lösning av den här typen rekommenderar jag därför att du köper till och med två, för att få en stereoeffekt utan motsvarighet i detta prisklass.

Tronsmart Mega Pro - GeekBuying

Tronsmart Mega Pro är den perfekta Bluetooth-högtalaren för dina fester, med 60W kraft. Köp det nu med vår kupong!

Mer mindre

Relaterade artiklar

Back to top button