Tro inte på de som säger att din Galaxy Note 7 är säker: så här byter du ut den!

Note: We hope you enjoy reading this article: Tro inte på de som säger att din Galaxy Note 7 är säker: så här byter du ut den!

Vid det här laget vet ni alla: Galaxy Note 7-batteriet är inte säkert, och det kan det under vissa förhållanden fatta eld / explodera. Det finns redan flera rapporter om detta, den senaste också från USA, där smarttelefonen också skulle kunna förbjudas från flyg, och Samsung har bekräftat problemetstoppa phablet-försäljningen och tillhandahålla gratis ersättning till de som redan har köpt den.

Detta är en extremt dyr operation, som kommer att kosta företaget hundratals miljoner dollar, samt ha en stark negativ inverkan på dess image. Ett beslut som inte kunde ha tagits lättvindigt, och om allt hade lösts enkelt med återkallande av en enda lott (eller ett fåtal), hade säkert Samsung föredragit att gå vidare på annat sätt. Ändå finns det de som försöker begränsa problemet, kanske lura dem som redan hade smarttelefonen i sina händer som det inte finns något att oroa sig för.

De defekta batterierna skulle i själva verket vara de som tillverkas av Samsung SDIi Korea eller Vietnam, i motsats till de som tillverkas i Kina av ett annat företag, vilket skulle vara säkert.

Villkoret är mer än obligatoriskt, eftersom det inte finns några absoluta säkerheter i denna fråga. Förutsatt att det nyss sagts för givet cirkulerar en metod på internet för identifiera potentiellt felaktiga modeller, baserat på etiketterna som är fästa på själva phabletens förpackning, och dra slutsatsen att om den tillverkades i Kina är den säker, medan den inte är det om den tillverkades i Vietnam. Det är synd det detta resonemang är fel.

Utöver det faktum att det, i avsaknad av absoluta säkerheter, är dumt att förlita sig på slumpen, ligger beviset också i iFixit-nedbrytningen. På en av bilderna, där batteriet visas, ser man tydligt att smarttelefonen är tillverkad i Kina, men batteriet är från SDI. Det vill säga metoden som beskrivs ovan är felaktig.

Detta betyder inte att alla Galaxy Note 7 som sålts hittills är nära explosionen: din användarupplevelse kanske var felfri och kanske kommer du aldrig att ha problem, men poängen är: varför ta risken? Vad måste de som fastnar i att behålla den köpta smarttelefonen bevisa, som om det vore deras nackdel att skicka tillbaka den?

Så om vi hade övertygat dig om att lämna tillbaka din Galaxy Note 7 (eller även om du redan var övertygad i början), vet att Samsung också har öppnat en dedikerad sida i Italien, som förklarar steg för steg vad du ska göra.

Företaget ber alla som redan har fått smarttelefonen att kontakta sitt callcenter (avgiftsfritt nummer 800.025.520) eller kontakta försäljningsstället där köpet gjordes.

Ersättningsprogrammet startar den 19 septemberoch till alla som bestämmer sig för att byta ut sin Galaxy Note 7 kommer Samsung, eventuellt i samarbete med butiken, att erbjuda en kupong värd 50 € vid tidpunkten för insamlingen. Och om du bara ville dra sig ur köpetutan gratis ersättning, garanterar Samsung full återbetalning av det inbetalda beloppet. Behöver du andra argument för att övertyga dig?

Ej att förglömma

Relaterade artiklar

Back to top button