Tre nya kommer på Android-telefoner –

Av denna anledning kommer vi att ta en titt på några av de nya funktioner som det kaliforniska varumärket har introducerat som vi redan kunde hitta på mobila Android-enheter. Dessutom är det därför många användare känner att det inte finns några betydande förbättringar i denna nya uppdatering. Och detta är vad de viktigaste nya funktionerna som introducerades i ankomsten av iOS 15, påminner oss för mycket om Android, eftersom några av dem har använts i Googles operativsystem i flera år, vilket är fallet med notifikationer.

Aviseringar i Android-stil?

Apple lanserar en ny funktion som gör det möjligt för iPhone-användare ange olika aviseringsinställningar baserat på deras nuvarande status. Dessutom kommer de också att tillåta dig att enkelt ändra denna status från låsskärmen eller från kontrollcentret. Så sättet vi tar emot meddelanden, varningar och ljud kommer att förändras beroende på om vi “kör”, “sover” eller “lär oss”.

Och även om meddelandestilen fortfarande är ganska hemtrevlig, kan det inte förnekas att det finns en hel del likheter med Android-stilen. Som du kan se, i iOS 15, istället för att visa appikonen eller fotot litet högst upp, kommer det att visas i en större storlek till vänster. Något som har setts på Android ett tag nu.

Känner igen text på foton

Iphone-kameran kommer att få en funktion som kommer att vara väldigt användbar för många människor, det vill säga möjligheten att ta en bild som har text på, och detta kommer att ge oss möjligheten att kopiera den. Vi länkar till Live text eller Live Text, som Apple kommer att lägga till i sin nya version av programvaran. Däremot har vi ett system som praktiskt taget utför samma funktioner som Google Lens textigenkänning. Det som är slående är också att det inte bara ser likadant ut i sin kärnfunktion, utan hur text markeras i ett foto är helt likt hur Google Lens gör det.

Assistent utan tillgång till internet

En av nyheterna som många strävade efter var ett enkelt faktum: använda Siri när vi inte har tillgång till internet … För hittills kunde din röstassistent bara svara på förfrågningar när den var online. I det här skedet såg vi även Android, som för Google Assistant kunde den redan hantera grundläggande uppgifter när internetuppkopplingen inte var tillgänglig. Dessutom är detta vad vi har sett i många år. Den största förändringen tillkännagavs dock 2019 – Google Assistants offline-funktion för taligenkänning.

Relaterade artiklar

Back to top button