Tre fantastiska WhatsApp-nyheter som kommer med flera utmaningar –

WhatsApp är inte annorlunda för att vara appen med flest nyheter, eller en av de mest innovativa. Faktum är att bristen på evolution och den långsamma ankomsten av nya funktioner i WhatsApp driver frustrationen hos många användare som ser konkurrenterna förnya sig mycket snabbare. Under andra halvan av året kommer det att finnas tre fantastiska nya tillägg, som stöd för flera enheter, försvinnande bilder och möjligheten att överföra chattar från iOS till Android (och vice versa). Men alla tre funktionerna kommer med Några frågor det är värt att veta i förväg.

Stöd för flera enheter

WhatsApps multi-enhetsläge är en av de mest efterlängtade funktionerna. Vi har väntat i flera år på att kunna använda applikationen på olika mobila enheter, datorer eller surfplattor utan att ta hjälp av ett sådant monster som WhatsApp Web. Denna funktion är väldigt nära att landa i beta för iOS och Android och vi kommer att kunna testa det snart.

Det stora problemet är att WhatsApp, till skillnad från konkurrenterna, kommer att göra det låt dig inte använda den på två mobiltelefoner samtidigt och låter dig använda upp till fyra enheter samtidigt för samma konto (plus en smartphone). Detta kan tyckas vara tillräckligt, men sanningen är att vi borde ha mer frihet i detta avseende.

Bilder som försvinner

En annan nyhet som länge ryktats har redan blivit verklighet för vissa användare som har en betaversion installerad. V meddelanden som självförstörande , nu känd som blekningsbilder, tillåter oss att skicka innehåll som mottagaren bara kan se i några sekunder.

Vissa medier säger att den här nya funktionen kommer att tjäna syftet att dela hemliga eller privata bilder, men verkligheten är den skärmdumpar är inte blockerade som standard eller så skickas inget meddelande till användaren. Detta är ett allvarligt säkerhetsproblem, eftersom en enkel skärmdump gör det som skulle ha varit tillfälligt slutgiltigt.

Möjlighet att byta från iOS till Android (och vice versa) chattar

Den senare funktionen är en annan mycket efterlängtad funktion som gör att vi kan överföra konversationer mellan iOS och Android. När vi bytte mobil var det inga problem att återställa konversationer så länge vi hade en backup och fortsatte att använda samma operativsystem. Men om vi hade Android och köpte en iPhone, eller vice versa, skulle vi få slut på konversationer och vi var tvungna att “börja från början”

Det stora problemet, som vi kan se i videon ovan, är att vi behöver kopplas till kabeln eftersom processen inte kommer att köras trådlöst eller i molnet. Meddelandet “Koppla inte bort kabeln” antyder att detta tillbehör kommer att behövas för att överföra konversationer. Kommer det att vara en specifik kabel som släpps av WhatsApp? Kommer datorn att användas som en brygga för något program? Många tvivel återstår att lösa.

Relaterade artiklar

Back to top button