Transparent aktivitetsfält i Windows 11: bugg förbättrar gränssnittet –

Transparent aktivitetsfält: en funktion som alla vill ha

Aktivitetsfältet i Windows är en av de mest praktiska delarna av skrivbordet. Härifrån kommer vi snabbt åt fönster eller program som är öppna på PC:n. Medan andra operativsystem (som Linux) har åtagit sig Anpassning Det här objektet och macOS ändrade det direkt till docka, anpassningsalternativen som Windows erbjuder oss är grundläggande.

I Windows 10, till exempel, kan vi aktivera akryleffekten för denna panel, vilket kommer att ge den genomskinlig beröring … Det är dock fortfarande en ogenomskinlig aktivitetsfält som spänner över hela skrivbordets bredd från hörn till hörn. Som vi såg i Windows 11 finns det här aktivitetsfältet fortfarande kvar, om än i en mer förenklad form. Dessutom finns det nya anpassningsalternativ som möjligheten att centrera ikoner. Men det här är en remsa som förblir ogenomskinlig.

Detta nya operativsystem är fortfarande under utveckling och kan innehålla många buggar. Alla motgångar är dock inte dåliga. Vi fick själva uppleva Krascha på det här aktivitetsfältet, vilket ger det ett nytt och originellt utseende.

Windows 11 Barra tareas glitch Närvaron av ett genomskinligt aktivitetsfält i Windows detta är vad användarna har efterfrågat länge. Det finns tredjepartsprogram som låter oss anpassa det på detta sätt, och det finns också ett konstigt knep för att ändra dess opacitet. Men de lämnar alla mycket övrigt att önska.

Denna glitch tillåter oss att ta en ny titt på hur detta kan, eller snarare, borde vara, ankomsten av Windows 10. Uppenbarligen, i händelse av en glitch, finns det element som ser dåligt ut (som ikoner eller systemdatum). Men naturligtvis, med några justeringar, bör denna glitch vara en ny Windows-funktion, en OS-funktion som användare kan slå på eller av på begäran.

Windows 11 är också macOS?

Ur estetisk synvinkel blir skillnaden mellan Windows, macOS och Linux mindre och mindre. En av de mest enastående funktionerna Mac OS är en docka som grupperar öppna program och fönster i mitten av skärmen.

MacOS Configurator och VMware - 9 GNOME 40 , en av de mest populära Linux-datorerna, använder också en macOS-liknande dockningsstation. Dockan, som längst ner fungerar som en aktivitetsfält och självklart också är i centrum.

GNOME 40 dockningsstation

Det nya aktivitetsfältet i Windows 11 efterliknar nu utseendet och känslan hos dessa två operativsystem igen. Det är tydligt att Microsoft har åtagit sig att uppdatera och föryngra sitt operativsystem. Men behöver den kopieras så mycket till andra operativsystem?

Relaterade artiklar

Back to top button