Trådlös omvänd laddning: Fördelar och nackdelar –

Omvänd trådlös laddning, vad är det?

Under de senaste åren har vi sett fler och fler trådlösa laddningssystem blivit mer populära. Priset på laddarna har sänkts avsevärt och du kan hitta Qi-kompatibla baser för så lite som 5 €, som trådlösa laddare från IKEA. Inte bara det, de har också dramatiskt förbättrat prestandan.

Tillverkare som Xiaomi, Oppo eller OnePlus förbättrar ständigt snabbladdning och snabb trådlös laddningsteknik. Så just nu kan modeller som OnePlus 9 Pro, Xiaomi I 11 Ultra, Oppor Find X3 och andra laddas trådlöst mycket snabbare än andra högpresterande terminaler som iPhone är kapabla till kabelanslutna.

Tja, om allt detta är oväntat och något som vi alla kan dra nytta av i vårt dagliga liv, finns det en annan funktion som många av dessa telefoner erbjuder och som fortsätter att gå obemärkt förbi även av deras egna ägare, och det här är något som borde inte hända. Vi syftar på omvänd trådlös laddning, en funktion som inte kan användas hela tiden, men som kan hjälpa dig vid vissa tidpunkter.

Naturligtvis, innan vi går vidare till det märkliga exemplet, vad är omvänd trådlös laddning? Tja, som du kan föreställa dig är detta inget mer eller inget mindre än att förvandla en mobil enhet till en bas för trådlös laddning. På så sätt kan du placera en annan terminal eller enhet som är kompatibel med trådlös laddning på den och den kommer att laddas.

Omvänd laddning fördelar och nackdelar

OnePlus 8 Pro

Med tanke på antalet enheter som kan laddas trådlöst är det lätt att föreställa sig situationer där detta skulle vara en viktig fördel. Även om de inte alltid är bra och det kan finnas brister, är de så uppenbara och lätta att hantera att de inte borde vara en anledning att motivera varför den här funktionen inte är integrerad.

Den största fördelen är möjligheten att förse dessa enheter med ett extra batteri, särskilt de minsta typerna av äkta trådlösa hörlurar och liknande, med lite mer autonomi när du behöver dem som mest. Också för de som, som vi, använder två telefoner mer än en gång, är det intressant eftersom de ser till att de kan ha lite mer autonomi om de behöver det, där det kan vara den viktigaste.

När det gäller bristerna kan vi säga att det bara finns två av dem. Å ena sidan, eventuell extra kostnad som dess genomförande skulle innebära, även om det är sant att införandet av denna teknik inte skulle innebära en betydande ökning av det slutliga priset. För det finns redan högpresterande modeller som är tekniskt kompatibla, men de har inte aktiverat det än.

Å andra sidan finns det ett problem som verkligen kan påverka användaren mest, och det vill säga tömmer huvudenhetens batteri … Denna motivering är dock något vag, eftersom det är användaren som när som helst kan bedöma om han är intresserad eller inte. Logiskt sett kommer du inte att använda den om du ska tömma telefonens batteri. Men att veta att den återstående laddningen ger dig möjligheten att gå hem eller var du än kan koppla in den för att ladda, är möjligheten att ge extra batteri till andra enheter i ditt dagliga liv till stor hjälp.

Det finns alltså många fler fördelar med att använda dessa omvända laddningssystem än potentiella nackdelar.

Omvänd kabelladdning

Omvänd laddning är egentligen inget nytt, och under lång tid har många enheter haft vad man kan kalla omvänd kabelladdning … Det vill säga möjligheten att ansluta två enheter och så att en av dem tjänar till att driva den andra och därför ladda den.

Du kan till exempel ansluta din iPad till en annan enhet med en USB C till USB C eller USB C till Lightning-kabel och ladda den. Och precis som iPad finns det många andra Android-baserade enheter. Därför är det intressant att veta om dina nuvarande produkter är kapabla att använda denna typ av belastning, eftersom de kan förstöra dig vid mer än ett tillfälle, när du tar slut eller håller på att ta slut på batterier, har du ingen kontakt. eller powerbank i närheten.

Hur man aktiverar omvänd trådlös laddning

Till aktivera omvänd trådlös laddning, Det är vanligt att navigera till batteriinställningarna på Android-enheter eller från genvägsfältet, som du kommer åt genom att svepa ner från toppen för att se eventuella aviseringar också.

Där, på den genvägsfältet, finns det vanligtvis en inställning eller kan redigeras för att dyka upp och detta låter dig aktivera omvänd trådlös laddning. När du trycker på den kan du vända den och, som om det vore en annan Qi-bas, placera den andra enheten du vill ladda ovanpå, som också är kompatibel med trådlös laddning.

En sista anmärkning: När en telefon har under en viss batterinivå tillåter den vanligtvis inte omvänd trådlös laddning. Av samma anledning, för att inte lämna dig utan batteri i din huvudenhet. Och det är logiskt att laddningshastigheten kommer att begränsas effekt vanligtvis 5 W , så det blir inte lika snabbt som under extern belastning.

Vilka telefoner erbjuder omvänd laddning

Det finns många telefoner med omvänd laddningskapacitet nuförtiden. Inte alla, för, som vi sa, det finns avancerade modeller som kan stödja det, och även då är det här alternativet inte aktiverat. Men det är sant att detta blir allt vanligare vid vissa höga intervall.

Samsung, OnePlus, Oppo, Xiaomi, Huawei eller Google med sin Pixel 5 är några av märkena som erbjuder dessa funktioner i några av sina terminaler. Så du behöver bara kontrollera om din är en av dem. Om så är fallet, och samtidigt är du användare av tillbehör som True Wireless-hörlurar, vet du redan att om du behöver ett extra batteri så kan din telefon tillhandahålla det åt dig.

Relaterade artiklar

Back to top button