TPM är inget problem –

Antingen reviderar och sänker Microsoft naturligtvis kraven på sitt nya operativsystem (särskilt när det gäller CPU), eller så har det nya operativsystemet något att prata om. Det är underförstått att systemet kan vara begränsat till lägre processorer, men vissa 7:e generationens Intel i7-modeller kan inte köra Windows 11 bara för att de är gamla är inte vettigt.

Användare letade efter ett sätt att installera detta operativsystem på alla typer av datorer. Och det finns till och med en patch på nätet som tillåter oss undvika vissa krav som TPM om det inte finns på vår dator. Men vi tänkte inte föreställa oss det när de väl lyckades installera Microsofts nya OS på Raspberry Pi.

Windows 11 körs på Raspberry Pi

En Reddit-användare delade en serie ögonblicksbilder som visar upp hans bedrift. Den här användaren kunde blinka Windows 11 ARM-instans i en micro SD Raspberry Pi 4 , och startade enheten med den. RPi startade utan problem och visade Initial System Configuration Wizard.

Hur man installerar Windows 11 Raspberry Pi

Guiden kan slutföras till slutet utan problem, du når skrivbordet, med lanseringen och med alla delar av företagets operativsystem. Som vi kan se har Raspberry Pi 4 ARM Cortex-A72-processor , såväl som 3 GB RAM … Andra krav som detta system lyckades kringgå.

Administrera Windows 11 Raspberry Pi

Processen är också väldigt enkel. Du behöver bara ladda ner ARM-bilden från uupdump och flasha bilden till micro-sd på samma sätt som det gjordes när du installerade Windows 10 på Raspberry Pi. Det enda vi behöver kontrollera är vad minneskortet använder GPT

Och hur kan du ta dig runt TPM-krav vad pratas det så mycket om? Helt enkelt för att TPM blir ett valfritt krav när man använder Windows 11 på IoT-enheter.

Tillbaka till Windows 11-kraven

I tillkännagivandet av Windows 11 gjorde Microsoft klart att det kommer att bli ett mer “krävande” system än de tidigare. Detta operativsystem kommer endast att vara tillgängligt för 64-bitarsversionen, det kommer att kräva 4 GB RAM och 64 GB hårddiskutrymme. Dessutom indikerade Microsoft också att datorn kommer att behöva aktivera Secure Boot och TPM 2.0 för kryptering. Annars kommer vi inte att kunna installera dem.

För närvarande, även om det är officiella krav, kan operativsystemet mer eller mindre enkelt installeras på datorer som inte uppfyller kraven. Men detta är inte utan kontroverser. Av denna anledning undersöker Microsoft möjligheten att minskning av dessa krav så att användare kan utföra massuppgraderingar utan problem. TPM och Secure Boot kan bli ytterligare krav, liksom användningen av en modern processor.

Just nu finns det tid för en förändring. Men var försiktig, för vissa kan bli värre (som att göra TPM obligatoriskt i IoT). För nu kan vi bara hoppas.

Relaterade artiklar

Back to top button