Tor-webbläsaren åtgärdar viktig sårbarhet –

Tor fixar en allvarlig bugg

Vanligtvis uppdateras de program och tjänster vi använder på Internet över tiden. De släpper nya versioner för att åtgärda potentiella problem som kan påverka prestandan och till och med äventyra användarsäkerheten. I det här fallet var det Tors tur att släppa version 10.0.18 för att åtgärda många problem, inklusive en betydande sårbarhet.

Denna sårbarhet kan leverera användarnas integritet i fara … Detta kan faktiskt leda till att de spåras av appar installerade på enheten. Detta är definitivt ett allvarligt problem och bör undvikas.

Var medveten om att detta är sårbarhet upptäcktes i maj förra året. Detta påverkade flera webbläsare och kunde göra det möjligt för användare att spåras genom apparna de har installerat på sina enheter. Och ja, det påverkar också Tor-webbläsaren, en av webbläsarna för åtkomst till Dark Web.

De kan spåra användaren genom att skapa en profil och försöka öppna olika URL-kontroller för applikationen. Om du får ett meddelande kan din webbläsare veta om det här programmet är installerat på din dator. Det är detta som påverkar välkända webbläsare som Google. Chrome, Edge Mozilla Firefox eller Safari utöver Tor.

Enrutamiento TOR

Sekretess, varför användare använder Tor

Men i fallet med Tor är problemet mer akut. Användare använder denna webbläsare specifikt av integritetsskäl. Många människor använder det här programmet för att dölja sin riktiga IP-adress och förhindra att webbplatser spårar dem. Det låter dig till och med söka på Google med en annan IP-adress.

Problemet är att de nu hittar denna sårbarhet, vilket åtminstone delvis tillåter användare att spåra … En viktig bugg som många snabbt fixade så fort en ny uppdatering kom ut.

Som vi påpekade har Tor släppt en ny version 10.0.18 för att fixa ett antal buggar, inklusive denna viktiga sårbarhet. Därför bör alla som använder den här webbläsaren uppdatera till den senaste versionen till undvika eventuella problem.

Vi säger alltid att det är viktigt att ha de senaste versionerna och korrigeringarna. Det är detta som hjälper oss att undvika säkerhetsproblem och även eliminera fel som påverkar utrustningens korrekta funktion. Vi måste tillämpa detta på alla typer av programvara vi använder, såväl som all firmware vi har installerat.

Kort sagt, alla som använder Tor som webbläsare bör uppdatera till den nya versionen. Det är viktigt att minska risken för att bli spårad och publicerad på nätet.

Relaterade artiklar

Back to top button