Tips och tricks för din Xiaomi –

MED MIUI-uppdatering började anlända i mitten av 2020 innan de första Xiaomi-telefonerna, problem med batteriladdning spreds som skum. Med ankomsten av MIUI 12, batteriklagomål renoverade telefoner och andra härledda problem som överhettning har ökat.

Xiaomi har redan ibland uppgett att den senaste versionen av MIUI har optimeringsproblem, vilket i olika modeller leder till mer batterianvändning … Dessa problem med autonomi är mycket mer uppenbara i vissa mobila enheter med Xiaomi Mi 9T än i andra, men nästan ingen är sparsam.

Vanligtvis är problemet hög resursåtgång för operativsystemet och det här är vad de olika korrigeringarna har försökt lösa, men om du fortfarande lider av huvudvärk orsakad av ditt Xiaomi-batteri, ta en titt på dessa knep för att spara batteri i MIUI 12.

Hur man förbättrar autonomin för din Xiaomi med MIUI 12

På vår hemsida har vi gett tips om hur du kan förbättra batteriet i din Xiaomi i olika fall som MIUI 11, MIUI 10 eller tidigare versioner av operativsystemet. Idag vill vi fokusera på MIUI 12 för det är han som skapar mest problem idag.

Se till att säkerhetskopiera viktig data innan du fortsätter med någon av rekommendationerna. Så, för säkerhets skull.

Uppdatera din mobil

Som vi sa är Xiaomi fullt medveten om problemen som den senaste mjukvaran upplever på många av sina mobila enheter och släpper därför ständigt korrigeringar för att lindra denna huvudvärk.

Sannolikt har Xiaomi släppt en officiell lösning innan du hittar den här artikeln som sätter stopp för dina problem.

Använd inte ditt Mi-konto

Det kan låta uppseendeväckande, men många användare har insett det MIUI 12 batteri urladdad problemet är med MI-kontot. Om du använder ett Xiaomi-konto på din uppgraderade telefon, vänligen sluta använda det eftersom det är en process som ständigt körs i bakgrunden och förbrukar mobila resurser och batteri.

“Magisk” inställning

När du bläddrar i de olika forumen där användare delar med sig av sina klagomål, finns det flera som har upptäckt en serie konfigurationer som verkar fördubbla batteritiden för en MIUI 12-mobiltelefon.

  1. Det första steget är att ladda batteriet till 100 %.
  2. Gå till dina sekretessinställningar/särskilda behörigheter/batterioptimering och välj det som visas på skärmen för att kunna “optimera”.
  3. Gå till System Cleaner och rensa upp alla filer.
  4. Slutligen, starta om telefonen. Återställ inte, starta bara om med avstängningsknappen.

Inaktivera Ambient Display

Om din smartphone har en AMOLEd-skärm, bland MIUI 12-funktionerna, hittar du en extern skärm som låter dig visa tiden och annan information på låsskärmen. Batteriförbrukningen för detta verktyg bör inte vara för hög till en början, men du kan prova att stänga av det för att förbättra batteritiden på din mobiltelefon.

För att göra detta, gå till appen Inställningar, välj Alltid på skärmen och avmarkera rutan Ambient Screen.

Minska systemanimering

En av de fantastiska nya funktionerna i MIUI 12 har applicerats på animeringen av systemet, vilket är mer elegant och attraktivt, men som samtidigt kräver mer kraft. Aktivering av dem kommer att påskynda urladdningen av batteriet, så det rekommenderas att du stänger av dem.

För att göra detta, öppna appen Inställningar igen, ange “Avancerade inställningar”, välj “Tillgänglighet” och leta efter alternativet “Ta bort animationer”.

Hemska bakgrundsappar

Även om detta tips är tillämpligt på alla MIUI-versioner, i MIUI 12 hjälper det dig också att spara batteritid på din Xiaomi.

Många av apparna du använder dagligen stängs inte när du loggar ut, men de fortsätter att köras tills du inser det. För att förhindra detta måste du ställa in batterisparläget från din mobiltelefons säkerhetsapp.

Inuti hittar du menyn Batteri och prestanda och ange batterisparalternativ för appar. Här måste du välja en efter en de du vill stoppa i bakgrunden genom att markera kryssrutan “begränsa bakgrundsaktivitet”.

Söt men krävande supertapet

En av de stora nyheterna i den senaste versionen av varumärkets operativsystem är de dynamiska SuperWallpapers, som är kompatibla med ett visst antal Xiaomi-telefoner. Liksom alla animerade tapeter som är installerade på vilken mobiltelefon som helst, förbrukar de mycket mer energi än statiska tapeter, så vi rekommenderar att du fortsätter ditt liv utan dem.

Ändra dem i appen Inställningar, bakgrundsbild.

Dra nytta av det nya mörka läget

Xiaomis mörka läge är inte exklusivt för MIUI 12, men det är sant att den senaste tweaken från det kinesiska företaget har förbättrat dess prestanda. Genom att använda den sparar du några timmars batteritid varje dag, och du kan programmera den att aktiveras när som helst, inte bara på natten.

Du kan anpassa den i alternativen för mobilskärmen i inställningsappen.

Relaterade artiklar

Back to top button