Tips för att förhindra att data kommer in på den mörka webben –

Den mörka webben är full av stulen data

Vi kan säga så Mörk nät det är en dold del av Internet, dit stulen data går, dit cyberkriminella laddar upp skadlig programvara, där de utbyter olagliga produkter … Det är en del av nätverket som bara kan nås från vissa webbläsare som Tor.

Det är ett faktum att våra personuppgifter Väldigt värdefull … Marknadsföringsföretag värdesätter möjligheten att skicka riktade annonser, spam och mer. Men även hackare kan sälja stulna konton som videostreamingtjänster, sociala medier, bankkonton och mer.

Metoder som angripare använder för att stjäla användardata varierande. De kan baseras på nätfiskeattacker, e-postleverans av skadlig programvara eller osäkra nedladdningssidor. De kan till och med dra fördel av läckor och attacker på webbplatsen där vi har vår data.

Allt detta gör Dark Web till en plats där användare personlig information kan vara handlas. Därför är det mycket viktigt att vidta åtgärder för att förhindra att detta händer, och alltid vara skyddad. Målet är att göra det svårare för hackare.

Vad du ska göra för att förhindra läckage av vår information

Vi ska ge ett parti rekommendationer så att vår data inte hamnar på darknet. Det är mycket viktigt att information inte läcker när vi surfar på Internet eller när vi använder någon tjänst eller plattform. De verktyg som används av cyberbrottslingar är väldigt olika, så det är tillrådligt att alltid vidta försiktighetsåtgärder.

Skydda utrustning

För att hålla vår data borta från den mörka webben är det mycket viktigt att ha ett fullständigt skydd för våra enheter. Vi bör alltid ha säkerhetsprogram som antivirus eller brandvägg … Detta kommer att hjälpa till att upptäcka skadlig programvara som kan påverka oss, samt blockera farliga anslutningar.

Vi har ett brett utbud av möjligheter till vårt förfogande. Oavsett vilket operativsystem vi använder så borde vi alltid ha det programvara som skyddar oss … Detta är den bästa barriären för att undvika säkerhetsproblem i dessa dagar. Naturligtvis måste du välja ett bra alternativ som verkligen hjälper till att undvika dessa problem.

Behåll alla uppdateringar

Ett mycket viktigt tillägg till det vi nämnde ovan är den ständiga uppdateringen av våra system. Detta är viktigt för att undvika sårbarheter som kan påverka oss. Hackare kan använda fel detta har inte åtgärdats och är ett allvarligt problem.

Vårt råd är att alltid ha allt. patchar och uppdateringar tillgängligt. Vi måste ta hänsyn till detta för operativsystemet, vilket program vi än använder, och drivrutinerna för nätverkskortet eller någon komponent. Detta kommer att förhindra dem från att upptäcka några säkerhetsintrång och stjäla information som de kan sälja på Dark Web.

Undvik att lägga ut information på nätet

Utan tvekan är detta ögonblick mycket viktigt. På Dark Web kan vi inte bara hitta sociala konton eller bankkonton att sälja med sina lösenord, utan också helt enkelt personuppgifter såsom som spårningsnummer eller liknande. Detta kan utnyttjas av en angripare som vill förfalska vår identitet.

Därför måste vi alltid undvika några konfidentiell information offentligt online. Vi får aldrig publicera relevant personlig information på sociala nätverk, i offentliga forum eller i några tjänster som kan vara tillgängliga för någon användare. Annars skulle vi göra det lättare för angripare.

Använd endast officiella program

Cyberkriminella tar väldigt ofta till injicera skadlig programvara i program som vi laddar ner från Internet. Detta händer vanligtvis om vi är på väg att ladda ner något från inofficiella källor som har modifierats av tredje part för att starta deras attacker.

Detta är metoden som kan få vår data att landa på Dark Web. Av denna anledning är det viktigt att endast använda applikationer som officiellt och garanterat … Det är det enda sättet vi kan undvika problem som kan påverka oss i vårt dagliga liv. Detsamma bör gälla om vi ska ladda ner en uppdatering eller något tillägg för ett verktyg som vi redan använder.

Använd starka lösenord

Glöm inte vikten av att använda nycklar som är riktigt starka och komplexa … Annars kan en cyberbrottsling lätt stjäla våra konton och sälja dem på Dark Web. Du måste överväga vissa krav som den måste innehålla för att vara säker.

Ett av de obligatoriska kraven är att det är det unik … Du bör aldrig använda samma lösenord på flera webbplatser samtidigt. Om kontot blir stulet uppstår den så kallade dominoeffekten. Dessutom måste lösenordet innehålla bokstäver (både versaler och gemener), siffror och andra symboler. Detta kommer att göra brute force-attacker ineffektiva, eller åtminstone göra dem mycket svåra.

Men förutom själva nyckeln finns det idag något viktigt och viktigare och viktigare. tvåstegsautentisering … Detta kommer att tillåta i händelse av lösenordsstöld kommer de att behöva ett andra steg för att logga in. Det är till exempel vanligtvis en kod som vi får via SMS till vår mobiltelefon och därmed bekräftar att vi är en legitim användare.

Sunt förnuft

Men om det är något viktigt för att hålla vår data borta från Dark Web, är det sunt förnuft. Vi får inte göra misstag som kan äventyra oss. Vi pratar till exempel om att undvika att ladda ner farlig programvara eller klicka på misstänkta länkar.

Cyberkriminella använder i stor utsträckning metoden att stjäla våra konton och släppa ut dem till försäljning på Dark Web: Nätfiskeattacker … De lanserar ett lockbete för oss att ange ett lösenord, och tror att vi har att göra med en legitim tjänst, när vi i verkligheten levererar all vår data på en bricka.

Därför är dessa tips som vi har nämnt nödvändiga för att undvika vår personliga information, våra konton, på Dark Web. Det är mycket viktigt att upprätthålla säkerheten och minska riskerna när du är online hela tiden. Vi såg att det finns många typer av attacker som kan påverka oss och avslöja vår data.

Relaterade artiklar

Back to top button