Tips för att förbättra integriteten genom att inaktivera mobilbehörigheter –

Vid det här laget i filmen kan vi säga att kampen om privatlivet är förlorad. Vårt mobilberoende tvingar oss att acceptera tillstånd som om morgondagen inte skulle komma. Medan vi försöker hålla dessa behörigheter under kontroll, om vi vill använda vissa appar, kommer vi att behöva gå igenom många av deras villkor, som ibland involverar överföring av våra data eller användningsvanor till tredje part. Det finns dock andra typer av behörigheter som vi kan kontrollera och inaktivera på vår mobiltelefon för att förbättra vår integritet.

Alla dessa alternativa behörigheter hänvisar i många fall till fri överföring av data, vanor, statistik eller diagnoser. I teorin kontrolleras denna data av vår mobiltelefontillverkare eller tjänsteleverantör och används endast för att förbättra eller upptäcka framtida fel. Men om vi vill läka oss själva med hälsa och få ett extra plus av integritet, kan det bästa alternativet vara att stänga av dem alla. Dessutom, till skillnad från applikationsbehörigheter, påverkar inte avaktivering av dessa behörigheter driften av vår terminal eller begränsar dess funktioner.

Alternativa behörigheter att inaktivera

Tangentbordsanvändningsstatistik

Skickar du automatiskt in statistik för tangentbordsanvändning till Google? ‘ Nej tack. Beroende på mobiltelefon, detta alternativ finns i avancerade inställningar även om vi också kan söka i inställningspanelen genom att skriva “Dela” för att hitta funktionen. Sekretessälskare kommer att stänga av den här rutan, vilket inte kommer att påverka driften av terminalen på något sätt om vi stänger av den.

Dela analysdata

I exemplet ser vi ett exempel från Huawei mobil, men detta är vad vi hittar i många andra enheter. Alternativ “Dela analysdata” syftar till att förbättra gränssnitten (SDK:er och API:er) som används av tredjepartsapplikationer genom att tillhandahålla information om användningsdata för dessa gränssnitt. Uttalandet om att vi kan läsa om detta alternativ garanterar att all data kommer att skickas krypterad, under inga omständigheter till företag, etc. Etc., Det vill säga, det är bättre att avaktivera.

Användning och diagnostik

Denna låda är lätt att hitta i många Android-spridningsmedel. När den är aktiverad, Google samlar in diagnostik och användningsdata för enheten och apparna. , med idén om “förbättra batteritid, applikationsstabilitet och system.” Det nämns också att det kan hjälpa Android-utvecklare att förbättra sina produkter och applikationer. Detta är ytterligare ett fält som gör att vi kan läka oss själva genom att inaktivera det, utan några förändringar i termer av användning eller prestanda för vår terminal.

Anpassat reklam-ID

Det kommer att vara omöjligt att bli av med annonser i många applikationer. Fältet “Inaktivera annonsanpassning” hindra tredje part från att få information om våra vanor , smaker eller preferenser lagrade i vårt så kallade reklam-ID. Om vi ​​avmarkerar den här kryssrutan ser vi generiska annonser, vilket innebär att det fungerar att avmarkera kryssrutan.

Online- och appaktivitet

På en Android-enhet måste du “logga in” med ett Google-konto för att många Google-tjänster ska fungera korrekt. Däremot i Google-kontoinställningarna som vi hittar på vår mobil. Om vi ​​är misstänksamma mot integritet måste vi göra det stäng av alternativet “Åtgärder på Internet och applikationer” … Detta kommer att förhindra att vår aktivitet sparas på webbplatser och applikationer av Google. Chromes webbläsarhistorik och webbplatsaktivitet sparas inte heller. Dessutom kommer aktivitetsloggen, som vi fortsätter använda mobila applikationer, att avaktiveras.

Relaterade artiklar

Back to top button