Tips för att bygga ett bra CV i Word 2021 –

Det är klart att när de pratar om CV , i princip är dess innehåll det viktigaste. Här syftar vi på vår preliminära förberedelse för just denna tjänst, samt den samlade erfarenheten. Men de flesta av er vet redan, i många fall av egen erfarenhet, att detta inte alltid räcker. För att få jobb i vår tid behöver vi som sagt också kunna sälja oss själva på något sätt.

Ett av de mest effektiva sätten är att ha fullt akademisk plan , men samtidigt inredda på bästa möjliga sätt. Ett dåligt skrivet CV slängs ofta av just denna anledning, utan att ens ta hänsyn till dess innehåll. Många användare föredrar att skapa detta innehåll i ett av de mest populära programmen som t.ex Microsofts Ord. Det är en framgång, men samtidigt måste du veta hur du får ut det mesta av den enorma mängden Funktioner och de alternativ som just detta program erbjuder oss.

Det är därför vi på samma rader visar dig hur du kan designa eller skapa ett bra CV från Word som fungerar som ett bra följebrev.

Organisera ditt innehåll väl

Vi behöver strukturera de olika avsnitten som ingår i vårt CV på ett optimalt sätt. Till exempel efter position, typ Forskning , år, etc. Allt beror på vilken typ av CV, men med till exempel tabbar och radavstånd i Word måste vi göra dokumentet så läsbart och lätt att se som möjligt. Detta kommer att öppna dörrarna för oss, eftersom alla som läser det snabbt kan hoppa till de avsnitt som är intressanta för dem.

Använd Word-mallar

Om vi ​​inte är experter på att använda detta program , vi kan alltid använda så kallade Word-mallar. Detta sparar oss besväret att starta ett dokument från början, och vi har många kategorier , inklusive den som inte är av intresse i detta fall. De ger oss också mycket attraktiva konstruktioner där vi bara behöver ange våra personuppgifter.

Använd professionella typsnitt

Det är en textredigerare som, precis som de flesta andra, har en mängd olika typografiska typsnitt som vi kan använda. Det är därför många frestas att använda något ljust eller originellt. Detta fel Det bästa valet i denna mening är valet av seriösa och professionella källor, detta är inte det bästa sättet att dra till sig uppmärksamhet.

Undvik ljusa färger och högdagrar

Dessutom kan detta också extrapoleras till andra element som Ord inbjuder oss också när vi arbetar med texter som sådana. Med detta menar vi att vi i det här fallet ska undvika att använda färger i teckensnitt eller stora storlekar för att lyfta fram specifikt innehåll.

Bifoga ett kvalitetsfoto till ditt CV

Detta är som bekant ett program som, förutom texter, låter dig arbeta med många andra tilläggsmoment, bl.a. foton … Tja, när du skriver ditt eget CV rekommenderar vi att du inkluderar ett foto av ditt ansikte i det. Dessutom ska det vara av bra kvalitet och upplösning, vilket innebär professionalism … Dålig eller pixlad fotografering ger inte en bra första bild.