Tips för att bli en framgångsrik videospelsstreamer –

Streaming är extremt populärt i spelkretsar och har blivit ett utmärkt sätt för professionella spelare att tjäna pengar och marknadsföra sina färdigheter. Den enorma populariteten för streaming av videospel på Twitch och andra tjänster har byggts upp i många år, och detta har ökat särskilt dramatiskt under det senaste året på grund av COVID-19 och karantänrestriktioner. Idag betraktas streaming av videospel som ett av de mest “virusfria jobben i världen”, och e-sportbranschen förväntas överstiga 2021 miljarder dollar i intäkter år 1.

Med denna popularitet och hur många som ändå älskar att spela på sin fritid är det ingen överraskning att många nya ansikten försöker sig på spelströmning. Den goda nyheten är att du inte behöver vara en professionell spelare för att ha en framgångsrik streamingkanal. Med rätt utrustning, strategi och varumärke kan du också bli en framgångsrik streamer. Du behöver inte heller stanna där. Videospelspodcaster är också enormt populära, och de går hand i hand med streaming. Här är några saker du behöver för att bli en streamer själv.

Dedikerad server

Även om du inte nödvändigtvis behöver detta om du planerar att streama enspelarspel på Twitch, tenderar de mest populära streamingspelen att vara multiplayer-spel. Några av de mest populära spelen på Twitch inkluderar Grand Theft Auto Online, ARK: Survival Evolved, Minecraft, Fortnite och League of Legends.

För att spela ett onlinespel på ett tillförlitligt sätt behöver du en bra server. Du vill inte förlita dig på peer-to-peer-nätverk eller en spelserver som är känd för att krascha ofta när du är mitt i en stream. Du vill inte ens att latens ska avbryta dig när du streamar eftersom det kan störa spelet och göra det svårt att interagera med tittare och lyssnare.

Det är därför en bra spelserver är så viktig för dig om du menar allvar med livestreaming. En dedikerad spelserver är bra för alla som använder streamingplattformar eftersom de inte inför några prestanda- eller stabilitetsbegränsningar tack vare de senaste AMD-processorerna. Du kan också få en dedikerad server som är optimerad inte bara för videospel, utan också för att streama ljud och video. Du kommer till och med att vara skyddad från DDoS-attacker. Om du positionerar dig själv som en konkurrenskraftig streamer kanske du också är intresserad av en privat server för dig och dina lagkamrater.

Inställning av utrustning

Utrustning

Även om den avslappnade spelaren klarar sig med en ganska grundläggande installation, behöver du utrustning av god kvalitet om du planerar att streama live. Detta gäller särskilt för din mikrofon – både publiken och lagkamraterna kommer att tacka dig. Om du är intresserad av den bästa mikrofonen för streaming vill du naturligtvis ha en med utmärkt ljudkvalitet. Utöver det, kontrollera om mikrofonen kan filtrera bort bakgrundsljud från ditt ljud. Den bästa mikrofonen kommer också att kunna fånga upp alla variationer i din röst tydligt.

Medan vissa spelare föredrar enkelheten hos en USB-mikrofon, är det värt att utforska de ytterligare alternativen du har med en XLR-mikrofon. Naturligtvis sparas XLR bäst för din podcast eller när du riktar till tittare. När du är mitt i ett multiplayer-spel kanske du föredrar enkelheten hos mikrofonen i ditt headset.

Branding

IMG

Oavsett vilken typ av videospelsinnehåll du vill streama måste du tänka på din bild från början. Om du vill vara konkurrenskraftig har du mycket arbete att göra när du klättrar på företagsstegen och bygger upp ditt rykte.

Vissa streamers får framgång med ett mer avslappnat tillvägagångssätt. Du kan till exempel stämpla dig som en hemlig jägare och streama där du söker efter hemligheter och sällsynta händelser i populära spel. För både nybörjare och erfarna streamers är konsekvens viktigt.

Relaterade artiklar

Back to top button