Tillräckligt. Detta är Pixel 2 XL:s reparerbarhetspoäng enligt iFixit

Note: We hope you enjoy reading this article: Tillräckligt. Detta är Pixel 2 XL:s reparerbarhetspoäng enligt iFixit

har plockat isär Google Pixel 2 XL, förpackat sin numera kanoniska demonteringsguide och framförallt gett poäng till smarttelefonens reparerbarhet.

Den nya Googlephone får en anständig 6 av 10, vilket indikerar att det fortfarande finns några kritiska problem. Tvärtemot vad man kanske tror så finns dessa dock inte i displayen.

Många komponenter är modul-, vilket innebär att de kan bytas ut när displayen tas bort. Alla skruvar de är vanliga och det finns bara 9, så för att ta bort dem behöver du inga specialverktyg. De visa i själva verket är det inte för väl krokat och limmet är inte alltför svårt att ta bort. Å andra sidan är det svårt att ta bort batterioch den centrala ramen och de väl sammankopplade displaykablarna gör de mest komplexa reparationerna mödosamma.

Om du är nyfiken på en mer komplett undersökning kan du hitta den i full version nedan, eller i länken till källan.

Uppdatering

iFixit har publicerat ett inlägg på sin blogg, vilket inte är fallet för alla smartphones och som inte fanns i det första utkastet av vår artikel, för att lyfta fram några detaljer. För det första hur fungerar Active Edges på smarttelefonen? På ett liknande men mer raffinerat sätt än Force Touch på MacBook-pekplattan. Varje sensorsats består av en deformationskänslig dubbelskiktsremsa. När du klämmer på den trycker det yttre lagret på det inre, och genom att mäta deformationen av alla 4 av dessa lager får smarttelefonen en ganska exakt representation av den applicerade kraften, även genom ett skydd.

Pixel Visual Core-chippet finns, bredvid RAM-minnet och Snapdragon 835, men som vi vet kommer det bara att vara aktiverat i Android 8.1.

Relaterade artiklar

Back to top button