TikTok lanserar AR-effekt med LiDAR på iPhone 12 Pro –

Sociala medietjänsten TikTok har lagt till en ny AR-videoeffekt för användare med LiDAR-utrustad iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max, som blandar digitala bilder till videor.

TikTok har lanserat vad det kallar den första av en serie “innovativa effekter” för användare med iPhone 12 Pro eller iPhone 12 Pro Max. Med hjälp av LiDAR-sensorn i dessa telefoner blandar TikTok AR-baserade objekt och text till en verklig vy.

LiDAR-skannern i dessa telefoner, och även iPad Pro, använder infrarött ljus för att exakt bestämma avstånden mellan objekt runt användaren. Den bygger en 3D-karta över utrymmet och utvecklare kan sedan skapa digitala objekt som realistiskt visas bredvid fysiska objekt.

Tillkännagav på TikToks Twitter-flöde, den nya effekten är ännu inte tillgänglig över hela världen. Enligt ett antal icke namngivna länder kommer inte att få effekten.

För att se om det är tillgängligt kan användare trycka på TikToks plustecken för att börja skapa en video och sedan välja Effekter. Det nya AR-alternativet kommer att finnas på fliken Nya effekter i TikTok-appen.

Relaterade artiklar

Back to top button