TikTok kommer till Amazon Fire TV-apparater och Fire TV-kompatibla TV-apparater –

TikTok kommer till Fire TV-enheter

TikTok kommer inte att nöja sig med att erövra miljontals och åter miljoner mobila enheter runt om på planeten, så nu är det på väg mot nya skärmar där det kan hitta sin nisch: smarta TV-apparater.

Denna nya resa började för några veckor sedan. Det började med lanseringen av inbyggda appar för Samsung Smart TV, såväl som för alla de som förlitar sig på Googles operativsystem för TV: Android TV och Google TV. Tja, inte att förglömma de miljontals set-top-boxar som fortfarande använder en av dem idag.

Nåväl, nu är det matkön Amazon, från sin set-top box, som TV-apparater in Fire TV-katalog genom att integrera företagets operativsystem. Naturligtvis kommer bara användare som äger en av dessa Fire TV Stick eller Fire TV och som bor i Tyskland, Frankrike och Storbritannien att kunna besöka Amazon Appstore för att ladda ner den nya appen helt gratis.

Denna applikation, precis som andra erbjudanden, låter dig konsultera om aktiviteter För dig Nästa flöde och vad som syns i Upptäck-fliken det hjälper till att träffa nya kreatörer såväl som videor som är relaterade till den aktuella trenden eller framhävs av någon annan anledning.

Logiskt sett finns det inga alternativ för att skapa, eftersom det inte skulle vara mycket meningsfullt i frånvaro av tv-kameror. Och även om någon modell hade det eller var ansluten externt, som med vissa modeller, så skulle det inte heller vara något som kunde användas. För att inte tala om hur svårt det skulle vara att interagera med fjärrkontrollen som de flesta TV-apparater har.

Därför är målet för TikTok med dessa appar inget annat än ett försök att locka de användare som inte använder en mobiltelefon och som kan hamna intresserade av dess utbud för fritid och underhållning, eller de som vill njuta av innehåll på en större diagonal .

Hur man skaffar TikTok-appen för Amazon Fire TV

Ny TikTok-app för Fire TV-enheter för närvarande endast tillgänglig för användare i Storbritannien, Frankrike och Tyskland … Om du alltså bor i ett av dessa länder behöver du bara komma åt Amazon Appstore och ladda ner den.

Om du bor utomlands behöver du lite tålamod. Men på grund av hur det brukar fungera tar det inte lång tid att dyka upp i andra länder. De kommer förmodligen att kontrollera att allt går bra och utöka listan över länder som har tillgång till det.

Så nu vet du att om du gillar att konsumera TikTok-innehåll kommer du nu att ha ett nytt alternativ som, även om det kanske inte är lika flexibelt som det är på din mobiltelefon eller till och med din surfplatta eller bärbara dator, har fördelen av att kunna visa alla dessa videor på en skärm med en större diagonal.

Relaterade artiklar

Back to top button