TikTok kommer att bekämpa falska nyheter

Tiktok har tillkännagett en ny strategi för att bekämpa falska nyheter.

När ett nätverk för sociala medier växer ökar flödet av innehåll som cirkulerar på det. Detta innehåll kan innehålla korrekt information såväl som mycket felaktig och vilseledande information. Detta gäller även för TikTok, som är mitt uppe i en ganska snabb tillväxtprocess. Det är just därför företaget har satt upp en avancerad mekanism för att filtrera bort inlägg som innehåller ändrad eller felaktig data.

Antalet sådana mekanismer ökar, eftersom desinformation nu är ett stort problem för både dess utvecklare och användargemenskaper. Kinesiska ByteDance, som är ägare till TikTok, verkar också ha hittat en lösning på detta problem för sin applikation, som har hundratals miljoner användare.

Dataverifieringsfunktion kommer till TikTok

Enligt den information som ges, när “falskt innehåll” delas på TikTok, kommer plattformen att börja visa varningar på skärmen. Jätteföretaget kommer att arbeta med dataverifieringsorganisationer PolitiFact, Lead Stories och SciVerify i denna fråga.

TikTok avslöjar en strategi för att bekämpa falska nyheter

Detta drag från TikTok kommer att bidra till att skapa en säkrare och mer exakt gemenskapsmiljö för alla i allmänhet, speciellt nuförtiden.

Enligt de uttalanden som företaget gjort är det upp till användarna att ta hänsyn till dessa varningar eller inte. Visningen av dessa varningar är endast ett meddelande och begränsar inte strikt rätten att sända. Att dela overifierat innehåll, vilket är en etiskt tveksam handling, är en handling som tillhör användarna.

TikTok meddelade detta initiativ i ett pressmeddelande. Programmet, som först implementerades i USA och Kanada, kommer att användas i andra länder under de kommande veckorna.

Relaterade artiklar

Back to top button