TikTok kan samla in användares biometriska data enligt sin nya integritetspolicy

TikToks nyligen uppdaterade integritetspolicy ger företaget rätten att samla in biometrisk data från sina användare, och det är inte klart när eller varför det kan börja göra detta.

De biometriska uppgifterna i fråga skulle vara användarnas ansiktsavtryck och röstavtryck, vilket skulle göra det möjligt för företaget att försöka identifiera användare som laddar upp videor till TikTok.

Samlingsdetaljer ingår i TikToks senaste sekretesspolicy under ett nytt avsnitt med titeln “Bild- och ljudinformation” under underrubriken “Information vi samlar in automatiskt.” TikTok släppte den nya policyn på onsdagen.

Policyn fortsätter med att ange att datainsamlingen är för “speciella videoeffekter, för innehållsmoderering, för demografisk klassificering, för innehåll och rekommendationer för annonser och för andra icke-personligt identifierande operationer.”

När företaget kontaktade TikTok för att fråga vilken produktutveckling som krävde insamling av biometrisk data, gav företaget inget svar. En representant uppgav dock att appen skulle be om samtycke innan den känsliga informationen samlades in.

Ändå kan den nya policyn strida mot talespersonens uttalande.

“Vi kan komma att samla in biometriska identifierare och biometrisk information enligt amerikansk lag, såsom ansiktsavtryck och röstavtryck, från ditt användarinnehåll”, står det i policyn. “Där det krävs enligt lag kommer vi att begära alla nödvändiga tillstånd från dig innan en sådan insamling.”

påpekar att detta kan innebära att företaget endast får söka samtycke på platser där det är “lagkrav”. Endast Kalifornien, Illinois, New York, Texas och Washington kräver lagligt samtycke innan biometrisk data samlas in.

Det är inte första gången TikTok har fångats när de försöker samla in data från sina användare heller. År 2020 upptäcktes det att TikTok var bland flera populära appar som fångades läsa data på användarnas urklipp.

Så småningom slutade TikTok automatiskt läsa användarnas urklipp när iOS 14 började uppmärksamma användare på TikToks förkärlek för att snoka.

Följ alla detaljer om WWDC 2021 med den omfattande täckningen av hela veckolånga evenemanget från 7 juni till 11 juni, inklusive information om alla nya lanseringar och uppdateringar.

Relaterade artiklar

Back to top button