TicWatch S2 / E2 recension: den nya generationen

TicWatch S2 Review

TicWatch (eller snarare Mobvoi, namnet på företaget bakom detta varumärke) har nyligen förnyat klockan smartoch släppte sin andra generation på marknaden. Denna TicWatch S2 är den sportigare versionen, men TicWatch E2 är identisk och skiljer sig endast i design.

Förpackning

I paketet hittar vi, förutom klockan, den magnetiska laddningsbasen för denna smartklocka. Den är ansluten till en kabel med en USB-port för att anslutas till din dator eller till en strömförsörjning du redan har. Det är synd att kabeln inte kan lossas: om du har ett djur som biter i ledningarna vid fel måste du byta ut hela laddningsbasen.

Konstruktion och passform

Som sagt den verkliga skillnaden mellan TicWatch E2 och S2 det är bara i produktdesignen. Men den som gynnat mest av denna “2019” -uppdatering är definitivt S2 (som står för Sport 2) som nu har möjlighet att byta ut remmen direkt vid fästet på klockan och inte längre har den kurvan som gjorde det obekvämt för vem som hade en liten handled (som jag). Klockan har dock inte så små dimensioner och jag använde den med det första fästet på remmen. Den medföljande remmen är gjord av gummi: den är bekväm och inte besvärande. Sammantaget är klockan inte för alla, med tanke på dess storlek, men den är inte heller den mest överdrivna. Ett steg framåt gjordes när det gäller vattenmotstånd som går från IP67 till IP68 vilket garanterar motstånd upp till 5 atmosfärer och därför gör det lämpligt för simning.

Hårdvara

Det finns också några goda nyheter om hårdvaran. Nu är inte processorn längre Mediatek, utan en mer prestanda Snapdragon Wear 2100. Men om vi måste vara ärliga har vi inte märkt en stor skillnad när det gäller prestanda och eftersom det inte är den nya Wear 3100, rapporterar vi inte ens stora skillnader när det gäller energi. Vi har alltid 512 MB RAM och 4 GB internt minne för appar och musik. Utrustningen för anslutning är också oförändrad: GPS, Wi-Fi n monoband och Bluetooth 4.1. Mikrofonen är närvarande, högtalaren är frånvarande.

KORT: TicWatch S2

Visa

Då finns det inga nyheter för displayen: 1,39 “ av diagonal i teknik AMOLED och upplösning på 400 pixlar diagonalt. Den utmärkta skärmen som redan sågs på tidigare modeller förblir: ljus (vi har alltid använt den med en 3 av 5-inställning) och med en alltid på för att visa tiden med låg energiförbrukning. Tyvärr finns det ingen automatisk justering av ljusstyrkan.

programvara

Det har gått mer än ett år sedan de tidigare modellerna och nu har Android Wear blivit Wear OS. Vi hittar det här i version 2.3 med några intressanta nya funktioner, till exempel möjligheten att komma åt assistenten och träningsöversikten med en hårt slag lateral. Mobvoi har anpassat den här TicWatch S2 med några fitnessappar, som den för den dagliga sammanfattningen, den för fysisk aktivitet, en för simning och en för hjärtslag (som stannar hela dagen utan att särskilt påverka autonomin). Appen för fysisk aktivitet är ganska omfattande och under sportsessionen visar den information du förväntar dig. De sporter det kan spåra är dock inte så många: utomhuslöpning, inomhuslöpning, promenader utomhus, cykling, gratis träning och simning. Motsvarande för smartphones misslyckas dock med att nå samma nivå som tävlingen och detta frustrerar något av företagets ansträngning. Grova översättningar hjälper inte heller. Bättre kanske att välja appar från tredje part (det finns en hel del). Trevligt urval av förinstallerade urtavlor som du kan kombinera de hundratals tillgängliga (gratis och betalda) i Play Store.

De andra funktionerna är alltid desamma: möjlighet att helt hantera meddelanden som anländer till smarttelefonen (om Android också med svaren), möjlighet att aktivera hemautomationsfunktioner eller ställa frågor via röst med Google Assistant och även möjligheten att installera appar direkt på titta via Play Store.

Autonomi

De stora nyheterna i år är definitivt batteriet som nu går från 300 mAh till bra 415 mAh. Denna viktiga ökning gör det möjligt för honom att nå slutet av dagen vid alla tillfällen och alltid med en god mängd energi. Tyvärr, även testa olika kombinationer av användning (alltid på och hjärtfrekvens 24h) vi har aldrig lyckats nå två hela dagar av autonomi, men lyckats röra dem.

Skillnader E2 / S2

Med undantag för designen gäller de enda skillnaderna modellens stöd för militärstandarden MIL-STD-810G sport och närvaron i den senare av TicMotion-algoritmen för att automatiskt spåra fysisk aktivitet (ingen gång, inte ens snabbt registrerades dock automatiskt) och simstöd.

Pris

Även i år är den starka sidan med denna smartwatch priset: 179 € för S-versionen och € 159 för versionen E. Detta är priser som passar produkten.

Foto

Relaterade artiklar

Back to top button