Theme Studio – skapa dina egna teman för Chrome och Edge –

I allmänhet, om vi vill ändra utseendet på vår webbläsare, kan vi ladda ner och installera olika teman. Chrome har en egen temabutik inkluderad i sin webbutik, som vi kan ladda ner för både själva webbläsaren och kanten. Detta kommer att tillåta oss att ha olika alternativ skapade av tredje part för att alltid ha en mer visuellt tilltalande webbläsare, oavsett de klassiska färgerna den innehåller som standard.

Men helst, om vi vill ha en helt exklusiv och personlig webbläsare så är det för att kunna skapa dina egna teman och sedan installera dem. Detta är något vi enkelt kan göra med en webbapp som är byggd direkt av Google och som är kompatibel med Chrome, Edge och andra Chromium-baserade webbläsare.

Vad är Chrome Theme Studio

Har vi någonsin trott att vår webbläsare är tråkig, smaklös och gammal? Om så är fallet kan vi inte missa Chrome Theme Studio … Det är ett gratis onlineverktyg skapat och utvecklat av Google med vilket vi kan skapa våra egna anpassade teman för Chrome, Edge och alla andra Chromium-baserade webbläsare.

Tack vare denna webbapplikation kan vi få en visuell aspekt som bättre passar vår smak. Dessutom är det inte nödvändigt att ha designkunskaper för att kunna skapa dina egna teman som ger vår webbläsare ett exklusivt och originellt utseende, helt personligt efter vår smak.

Denna app kommer att tillåta oss att skapa teman enbart baserat på färger utan möjlighet att inkludera bilder, i utbyte mot möjligheten att hantera temat både inkognito och inaktivt. Nu när vi vet lite mer om denna Google-tematillverkningsapp, låt oss se hur vi kan skapa dem.

Skapa ett tema med Chrome Theme Studio

Om vi ​​vill skapa våra egna teman med Chrome Theme Studio, besök bara dess webbplats genom att klicka på den här länken. Skapandet är väldigt enkelt och kräver ingen registrering för att komma igång. När vi får tillgång kommer en panel att dyka upp med allt vi behöver för att skapa våra teman. Medan hela sidan är på engelska , det borde inte vara ett problem.

Hela processen med att skapa vårt tema kan reduceras till att välja färger på de olika elementen som utgör vår webbläsare. Vi hittar tre lägen: “Universal”, “Active” och “Incognito”. Inuti alla kan vi ändra färgen på olika komponenter genom att helt enkelt klicka på lämplig ruta.

Chrome Theme Studio cambiar färg för att skapa ett tema

Till exempel, i den allmänna sektionen, kan vi anpassa färgen för verktygsfältet, verktygsfältets knappikon, paneltext, panelbakgrund, fliktext och markör i inkognito- eller inaktivt läge.

Chrome Theme Studio är inaktivt och inaktivt

Det kommer bara att vara nödvändigt att klicka på lämplig kvadrat för att en färgskala ska visas, vilket gör att vi kan välja lämplig ton som vi behöver för vart och ett av elementen. Längst ner är det det finns en förhandsvisning detta kommer alltid att visa oss hur vår webbläsare kommer att se ut när vi anpassar den.

Chrome Theme Studio ladda ner pantalla

Efter att vi har avslutat processen med att skapa vårt tema behöver vi bara ladda ner det för att kunna installera det i vår webbläsare. För att göra detta måste vi klicka på knappen “Ladda ner tema”, som finns i den övre högra delen av skärmen. Efter att ha klickat måste vi välja sökvägen där temat ska sparas, vilket kommer att komprimeras i ZIP-mappen.

Installera teman byggda med Chrome Theme Studio

När vi har skapat vårt anpassade tema är det dags att tillämpa det på vår webbläsare. Därefter ska vi se hur den här processen ser ut i Google Chrome och Microsoft Edge, även om som vi kommenterade tidigare bör teman skapade med Chrome Theme Studio vara kompatibla med alla andra Chromium-baserade webbläsare.

För att installera vårt nya tema måste vi följa några enkla steg. Det första steget är att packa upp det nedladdade temat i ZIP-format. För att göra detta kan vi använda vilken filkompressor som helst som vi har installerat, till exempel WinRAR, WinZIP, etc.

I krom

För att använda vårt tema för att anpassa Googles webbläsare är det första vi behöver göra att öppna Chrome och ange följande i sökfältet:

chrome: // tillägg

Väl inne måste vi se till Vad “Utvecklarläge” är aktiverat. För att göra detta, klicka på knappen i det övre högra hörnet. Vi behöver inte oroa oss för att aktivera det eftersom det bara handlar om att ladda temat, inte tillägget, så detta kan inte skapa några problem för vår webbläsare.

Chrome extensions modo desarrollador y cargar descomprimida

Senare måste vi klicka på ” Ladda ner uppackad »Och välj mappen som innehåller vårt tema. När detta är gjort kommer temat att appliceras direkt i vår webbläsare. Efter att ha installerat temat, om vi inte gillar det, kan vi klicka på knappen “Avbryt” för att återgå till föregående tillstånd.

Chrome tema cargado Deshacer

I kanten

Om vi ​​vill göra installationen i Microsoft webbläsare, liknar stegen som måste följas stegen i Chrome, så det borde inte vara några problem när du gör dem, som vi kommer att se nedan. Öppna först din webbläsare och skriv följande text i sökfältet:

kant: // förlängningar

När tilläggssidan dyker upp måste vi aktivera “Utvecklarläget” som vi hittar i det nedre vänstra hörnet. När detta är gjort kommer olika knappar att dyka upp på höger sida av skärmen. Bland dem måste vi klicka på Ladda ner uppackad. Detta öppnar ett Windows Explorer-fönster så att vi kan välja den uppackade mappen som innehåller vårt tema.

Chrome extensions modo desarrollador y cargar descomprimida

När det är gjort kommer det genererade temat omedelbart lägga till Edge-estetiken. Om vi ​​äntligen inte gillar resultatet kan vi justera genom att klicka på knappen “Ångra” som visas högst upp på skärmen för att återgå till föregående ämne.

Chrome tema cargado Deshacer

Relaterade artiklar

Back to top button