‘The Morning Show’ Covid-19-försening leder till en stämningsansökan på 44 miljoner dollar mot försäkringsbolaget

Produktionsbolaget bakom Apple TV+-serien “The Morning Show” har stämt ett försäkringsbolag på 44 miljoner dollar, för försäkringsbolagets misslyckande att betala ut för covid-19 förseningar i produktionen.

Den andra säsongen av “The Morning Show” stoppades av en covid-19-skräck i december, bara 13 dagar efter inspelningen. Medan Always Smiling Productions hade tagit ut cirka 125 miljoner dollar i rollbevakning och mer för att täcka inspelningsplatsen, verkar det som att företaget inte fick så mycket utbetalning från försäkringsbolaget som det ville.

I en stämningsansökan, rapporterad av , stämmer Always Smiling Chubb National Insurance Company för minst 44 miljoner dollar i kostnader som det har beräknat att de anser behöver betalas ut.

Medan Chubb har gått med på att betala 1 miljon dollar till produktionsbolaget för producentens civila myndighetsskydd, vilket påverkar statliga order som stör användningen av anläggningar, vägrar det att täcka andra delar. I ett exempel täcker policyn för rollbesättningen element “död, skada, sjukdom, kidnappning eller tvång av fysiskt våld eller hot om fysiskt våld”, som Chubb säger inte passar in i vad som orsakade förseningarna från första början.

Always Smiling tror också att Chubb tar ställning för att undvika att betala hundratals miljoner dollar i andra anspråk. Chubb påstås ha haft förkunskaper om risker orsakade av pandemin, och att fall av covid-19 nära skjutplatser gjorde dessa områden osäkra att använda.

Även om rättegången kan vara fördelaktig för ett produktionsbolag som skulle ha förlorat pengar på grund av den avstannade produktionen, verkar det osannolikt att rättegången kommer att gå Always Smilings väg.

Penn Laws Covid Coverage Litigation Tracker visar att det har förekommit nästan 2 000 stämningar mot försäkringsbolag angående pandemin sedan mars 2020. Av de 371 fall som har nått federal domstol med fullständigt kortfattade avskedandemotioner avvisades dock 93 % av dem.

Relaterade artiklar

Back to top button