The Clippy Box, Windows 11 Doom och obligatoriska uppdateringar –

Windows 11 Den ISO som läckte ut var förstås veckans nyheter. Tack vare honom kan vi få en uppfattning om vad det “nya Windows” kommer att vara och om de radikala förändringar som kommer att genomgå dess gränssnitt. Men det finns liv utanför det här operativsystemet, och vi måste också prata om andra viktiga nyheter som hänt under dagen och som naturligtvis inte får glömmas bort.

Microsoft fortsätter att spela med Clippy

Clippy har varit en referenspunkt för många användare. Trots att han bara var med oss ​​i fyra år (under Office XP-eran) lyckades Microsofts assistent slå hål i våra hjärtan. Företaget har dock raderat alla spår av denna personliga assistent till den grad att det inte har använt det i något annat program eller någon annan version av kontorspaketet.

Microsoft har dock, precis som vi, inte heller glömt bort denna assistent. Då och då skämtar företaget med honom och ger oss falska förhoppningar om att vi en dag ska se honom igen. Även om det med största sannolikhet inte är fallet.

Ett av företagets sista skämt är att involvera Clippy i den berömda målningen “Söndag eftermiddag på ön La Grande Jatte”. Nyfiken på hur man visar oss att denna ikoniska karaktär fortfarande lever. Kommer det att vara värt ett museum?

De får Doom att fungera på Windows 11

Undergång är ett klassiskt spel som aldrig går ur stil. Och inte för att den har tusentals spelare om dagen, utan för att de lyckades få den att fungera på bokstavligen vilken enhet som helst. Från miniräknare till kylskåp, tvättmaskiner, TV-apparater, Casio-klockor … Det finns bokstavligen ingen elektronisk enhet som inte följer det här spelets linjer.

Naturligtvis har inte ens en dag gått, och de vanliga skämten har redan dykt upp. En Reddit-användare, på tal om Windows 11, frågar: Är jag den första som kör Doom?

Doom på Windows 11

Svaret är ja, grattis.

Glöm inte att uppdatera dina program!

Alla typer av program uppdateras ständigt. Antingen för att förbättra funktioner och lägga till nya funktioner, eller för att förbättra säkerheten och fixa olika buggar. Om du Firefox Användare, dröj inte med att ladda ner den nya uppdateringen av denna gratis webbläsare, 89.0.1. Den här nya versionen är en mindre uppdatering som främst syftar till att fixa flera buggar som hittats sedan version 89 släpptes. Den innehåller specifika korrigeringar för olika operativsystem och dessutom flera korrigeringar för att förbättra programmets prestanda, stabilitet och säkerhet.

Google webbläsare användare har också tur. Företaget har delat offlineinstallationsprogrammet för Google Chrome, nämligen version 91.0.4472.106. Således kommer användare som vill uppdatera men inte har internet att kunna göra det tack vare detta installationsprogram.

Och om du är en spelare och ofta ansluter till Steam, så har användare som registrerats i betaversionen av programmet under de senaste dagarna upplevt alla möjliga problem när de loggar in. Dessa problem har redan åtgärdats i den nya betan, så spelklienten bör fungera bra igen. Denna nya betaversion felsöker och förbättrar också Steam play proton åtkomsttid, vilket ger en förbättrad Windows-spelupplevelse på Linux-system.