Tesla slutar acceptera BitCoin, nästan hela kryptovalutamarknaden hamrad

Priset på nästan varje kryptovaluta har tagit en näsa efter att Tesla avbröt konsumentköp med BitCoin, med hänvisning till miljöhänsyn.

Bitcoin sjönk så mycket som 15% på onsdagen efter Teslas tillkännagivande, och nådde en lågpunkt strax över $46 000 per mynt. När det skrevs på torsdagen har priset för en enskild Bitcoin återhämtat sig till 50 836,20 $, en nedgång med 7,4%.

I en tweet på onsdagen sa Teslas vd Elon Musk att företaget är “bekymrat över den snabbt ökande användningen av fossila bränslen för Bitcoin-brytning och transaktioner, särskilt kol, som har de värsta utsläppen av något bränsle.”

Enligt en Citigroup-rapport från april förbrukar Bitcoin-gruvdrift – processen att sätta nya tokens i omlopp – 66 gånger mer elektricitet än den gjorde 2015. Eftersom Bitcoins pris skjutit i höjden under åren har komplexiteten i gruvdrift, typ av energi och processorkraft som krävs, steg också.

Vid sidan av Bitcoins glidning låg även andra kryptovalutor som Ether och Dogecoin nere. Brådskan att sälja orsakade avbrott på vissa kryptovalutabörser på onsdagen.

Flytten kommer några månader efter att Tesla sa att de hade köpt 1,5 miljarder dollar i Bitcoin och planerade att acceptera det som betalning för fordon. Musk sa på onsdagen att Tesla inte sålde någon Bitcoin och har för avsikt att börja acceptera det som betalning igen när gruvdriften blir mer hållbar.

I slutet av april sa Teslas finanschef Zachary Kirkhorn att företaget tror på Bitcoins långsiktiga värde och planerade att samla in tokens från kundköp. Kirkhorn, i en nyligen genomförd Tesla-registrering, lade till titeln “Master of Coin.”

“Kryptovaluta är en bra idé på många nivåer och vi tror att det var en lovande framtid, det här kan inte ha stora kostnader för miljön”, sa Musk.

Priset på Bitcoin är fortfarande uppe med cirka 489 % jämfört med föregående år sedan torsdagen den 13 maj.

Relaterade artiklar

Back to top button