Telegram kommer att visa intern reklam

Pavel Durovs plattformsoberoende budbärare Telegram kommer att förvärva intern reklam. Serviceteamet meddelade detta officiellt.

Telegram

Annonser kommer att visas på ett diskret sätt längst ner i flödet på en kanal med fler än 1000 prenumeranter. Så kallade “sponsrade inlägg” är begränsade till 160 tecken och får inte innehålla bilder eller länkar till tredje parts webbplatser; det är bara möjligt att ange en länk till en bot eller till en annan kanal i Telegram.

Meddelanden kommer att modereras, exklusive svordomar och vulgaritet. Annonsen körs för närvarande i beta och håller på att testas. Medlen som erhålls från reklam kommer att delas med ägarna av stora kanaler, men i så fall.

Minimipriset per 1000 visningar är 2 euro. Som jämförelse uppskattas den genomsnittliga kostnaden för 1000 visningar i Telegram-kanaler i form av vanliga meddelanden av administratörer till 30 €.

För att starta en reklamkampanj behöver du från 2 miljoner euro: 1 miljon euro överförs som en deposition och kan endast återbetalas om annonsören har spenderat mer än 10 miljoner euro på webbplatsen under de senaste 12 månaderna.

Pavel Durov sa att annonser inte kommer att visas i privata chattar, lusthus eller grupper.

Relaterade artiklar

Back to top button