Telefonen byggd för säkerhet har också säkerhetsproblem

Note: We hope you enjoy reading this article: Telefonen byggd för säkerhet har också säkerhetsproblem

Även smartphones byggda med säkerhet i åtanke är inte immuna mot problem: Tyst cirkelett företag som blev känt för att ha skapat BlackPhoneen integritetsfokuserad Android-telefon, meddelade att oberoende forskare har grävt fram en insekt ganska seriös.

L’utnyttja låter de som utnyttjar det skicka och ta emot SMS, se status för telefonsamtal, inklusive nummer, och spela in ett vidarekopplat samtal utan att ens offret märker det, enligt inlägget från cybersäkerhetsföretaget SentinelOne.

LÄS ÄVEN: Blackphone 2 är en privatsmarttelefon

Även om det inte är en sårbarhet som alla kan utnyttja, antar problemet viss relevans eftersom det är en smartphone vars epicentrum, liksom styrkan som Silent Circle baserar sin marknadsföring på, är säkerhet och integritet.

Den goda nyheten är att Silent Circle arbetade tillsammans med utvecklarna för att fixa buggen. Som säkerhetschef Dan Ford säger är sårbarheter oundvikliga, men det spelar roll hur du reagerar.

Kort sagt en historia som nu har lösts på bästa sätt, men kanske är det alltid bättre att inte ha antagandet om att vara immun mot problem.

Relaterade artiklar

Back to top button