tekniska skillnader och prisskillnader –

Vi antog att att ha den mest avancerade mobiltelefonen på marknaden och överträffa den på bara ett år är en del av utmaningen för många tillverkare som tävlar om att visa upp den bästa tekniken. Detta betyder inte att high-end förra året inte kan fortsätta kampen, tvärtom, för ibland skillnader från den nya generationen vanligtvis tunn. Låt oss se om detta är fallet eller inte, vad som händer mellan de nya Galaxy S21 och Galaxy S20 från förra året.

Att köpa en high-end Samsung kommer alltid till en betydande kostnad. Det är dock en garanti för avantgardet och mer än någonsin för förnyelse, då företaget har stärkt detta engagemang just för att inte försumma de som gjort ett försök att satsa på toppen. Men tvivel tenderar alltid att komma åt ena hållet, mig att köpa en ny Galaxy S21 eller se erbjudandet för S20 vad är det bästa priset och kommer att ge mig samma tillfredsställelse?

Galaxy S21Galaxy S20

Skärm och mått

Det första vi jämför är den estetiska delen. I denna mening ser vi hur skärmen på båda terminalerna förblir intakt, i samma 6,2 tum, och med ett hål för att rymma den främre sensorn, förutom panoramabildförhållandet på 20: 9. Men det är i upplösningen vi ser att S20 slår fortfarande sina 1 440 x 3 200 pixlar. när du minskar S21-upplösningen till 1080 x 2400 pixlar. DPI är också högre för S20 vid 563ppp, jämfört med 421ppp för S20.

En annan aspekt att tänka på är det Galaxy S21 är skyddad av Gorilla Glass Victus , a priori det mest motståndskraftiga glaset i Corning, vilket inte tillåter Gorilla Glass 6 på S20. Båda enheterna är vatten- och dammbeständiga tack vare IP68-certifieringen, och dess panel är kompatibel med HDR10+-innehåll och 120Hz uppdateringsfrekvens.

Ser man till tjockleken och vikten så spelar de båda i samma liga och nästan ingenting har förändrats. De två terminalerna är 7,9 mm tjocka. , men Galaxy S21 väger lite mer och når 169 gram jämfört med syskonens 163 gram.

Eget märke processor

När vi tittar på hjärnan ser vi att båda lagen satsar på sitt eget varumärke, Exynos. I denna mening är skillnaderna mer märkbara, eftersom var och en av dem har det mest kraftfulla Samsung-chippet i år, så nya Exynos 2100 5nm Galaxy S21 , mycket kraftfullare och mer effektiv än Exnos 990 från 7nm Galaxy S20. Men båda åtföljs av 8 GB RAM och 128 eller 256 GB lagring i fallet med S21. Tänk på att endast Galaxy S21 låter dig utöka denna lagring med microSD-kort.

Båda terminalerna kan använda allt vi har att erbjuda dem idag när det gäller aggressiv multitasking eller krävande spel. I denna mening integrerar S21 också Mali-G78-grafik, överlägsen den tidigare modellens Mali-G77. Om vi ​​tittar i resultatet som mottagits av båda terminalerna Som mätt av ett prestandaprogram som AnTuTu kan vi se att Galaxy S21 bröt 677 000-barriären med 20 poäng och Galaxy S515 000 nådde sin topp på XNUMX XNUMX poäng.

Spårade kameror

Kursen i fotosektionen är spårbar på båda enheterna med 64 MP huvudsensor, 12 MP vidvinkel, och en tredje ultravidvinkelsensor med 12 megapixlar. På framsidan, i ett hål i skärmen, har de två terminalerna en 10-megapixel selfiesensor.

I denna mening är skillnaderna försumbara även i videoinspelningsmöjligheter, eftersom båda kan göra det i 8K med en maximal hastighet på 24fps eller i 4K med upp till 60fps. Samma sak händer med selfie-kameran med maximal 4K-videoinspelning i 30fps.

Anslutningar och batteri

I anslutningsdelen finns inget 3.5-hörlursuttag på de två uttagen, utan det finns stereohögtalare. Båda är 5G-kompatibla och har Bluetooth 5, NFC eller en fingeravtryckssensor på skärmen.

Om vi ​​tittar på batteriet, två kombinerar 4 000 mAh med 25W snabbladdning , 15W trådlös laddning och 4,5W omvänd trådlös laddning. För Android-versioner har Galaxy S21 en distinkt fördel med One UI 3.1, men båda terminalerna kör Android 11. Tiden kommer att tillåta Galaxy S21 att se Android 14 köras igenom och S20 bör avsluta din Android 13 dagar.

Och priserna?

Försäljningsdagarna för Samsung Galaxy S20 anses vara beräknade eftersom Samsung har avvecklat den från sin officiella butik. Men vi hittar den till försäljning på Amazon för 709 €. Galaxy S21 kommer att säljas den 29 januari nästa år för 859 €. Beslutet är dock inte lätt, även om det verkar som det är det. Vi har 150 euro skillnad mellan dem, vilket, med tanke på de minimala tekniska skillnaderna mellan de två, mycket väl kan tippa skalan mot Galaxy S20. Men i denna prisklass kan 150 euro vara överkomligt i många fall om du har den senaste modellen.

Det tredje alternativet är att vänta, eftersom vi som vanligt är säkra på att det inte kommer att ta lång tid på vår hemsida. hitta ett bra erbjudande på Galaxy S21, kort efter att den börjar säljas. Framför allt har vi redan sett hur alla modeller kan köpas till rabatterat pris hos Vodafone.

Relaterade artiklar

Back to top button